EUR: 325,25 Ft
CHF: 294,90 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Sport

Újabb riói bajnok jön Fehérvárra

Újabb két riói olimpiai bajnokkal bővült a július 4-i székesfehérvári Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj eddig is tekintélyt parancsoló mezőnye.

Kiderült, hogy a kenyai David Rudisha (800 méter), a jamaicai Omar McLeod (110 gát), a kalapácsvető lengyel Anita Wlodarczyk és tádzsik Dilsod Nazarov, valamint az amerikai Tianna Bartoletta (távolugrás) után a női 400 méteren győztes bahamai Shaunae Miller-Uibo, valamint a férfi távolugrásban aranyérmes, amerikai Jeff Henderson is rajthoz áll Fehérváron. Shaunae emlékezetes módon bemutatott mellbedobással vetődött át a célvonalon, amivel megszerezte első olimpiai aranyérmét, és mellesleg 2015 szeptembere óta világelső 400 méteren, idén is ő a leggyorsabb a világon 49,77 másodperces idejével.


Az amerikai Jeff Henderson 8,52 méteres egyéni csúccsal érkezik, ahol a dél-afrikai Rushwal Samaai (8,49 méter) és Godfrey Mokoena (8,50 méter), valamint honfitársa, az olimpiai dobogóról éppen lemaradó Jarrion Lawson (8,58 méter) lehet a legnagyobb ellenfele.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tájfunban győztek a pólós lányok

  Tájfunban győztek a pólós lányok

  A magyar női vízilabda-válogatott 17-6-ra legyőzte Új-Zéland csapatát, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a kvangdzsui olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

 • Aranyért úszik ma Hosszú Katinka

  Aranyért úszik ma Hosszú Katinka

  Megkezdődtek a kvangdzsui vizes világbajnokságon a úszó számok tegnap. A magyarok közül Késely Ajna volt legközelebb az éremhez, azonban két századdal lemadt a bronzról 400 méter gyorson.

 • Sportos vakáció a városban

  Sportos vakáció a városban

  Ezen a nyáron is megrendezi Budapest Főváros Önkormányzata az „Iskolakapun kívüli programok” keretében az immár hagyományosnak mondható a Sportos vakáció a városban elnevezésű eseménysorozatot.