2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Sport

Újabb riói bajnok jön Fehérvárra

Újabb két riói olimpiai bajnokkal bővült a július 4-i székesfehérvári Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj eddig is tekintélyt parancsoló mezőnye.

Kiderült, hogy a kenyai David Rudisha (800 méter), a jamaicai Omar McLeod (110 gát), a kalapácsvető lengyel Anita Wlodarczyk és tádzsik Dilsod Nazarov, valamint az amerikai Tianna Bartoletta (távolugrás) után a női 400 méteren győztes bahamai Shaunae Miller-Uibo, valamint a férfi távolugrásban aranyérmes, amerikai Jeff Henderson is rajthoz áll Fehérváron. Shaunae emlékezetes módon bemutatott mellbedobással vetődött át a célvonalon, amivel megszerezte első olimpiai aranyérmét, és mellesleg 2015 szeptembere óta világelső 400 méteren, idén is ő a leggyorsabb a világon 49,77 másodperces idejével.


Az amerikai Jeff Henderson 8,52 méteres egyéni csúccsal érkezik, ahol a dél-afrikai Rushwal Samaai (8,49 méter) és Godfrey Mokoena (8,50 méter), valamint honfitársa, az olimpiai dobogóról éppen lemaradó Jarrion Lawson (8,58 méter) lehet a legnagyobb ellenfele.

Kapcsolódó Cikkek