2019. október 17., csütörtök
Hedvig

Egyéb Dunaújváros

Újjászülethet az élményfürdő

A Modern Városok Programnak köszönhetően felújíthatják és újra látogathatóvá tehetik a dunaújvárosi élményfürdőt. A beruházást a Vasmű út 41. Irodaház Kft. koordinálja. 

A II. számú rendelőintézet, azaz a „Zöld SZTK” mellett az élményfürdő ügye is az egyik sarkalatos pontja a Modern Városok Program Dunaújvárost érintő beruházásainak. Orbán Viktor miniszterelnök tavalyi dunaújvárosi látogatásán jelentette be, hogy a város is jelentős támogatást kap majd a programban, ennek keretében pedig egyebek mellett megvásárolják az élményfürdőt, amelynek telkét egyesítik a Fabó Éva Sportuszodával, így pedig egy úgynevezett fürdőcentrumot hoznának létre, amelyet az önkormányzat üzemeltet.


A tervek szerint a mintegy ötmilliárd forintos felújítás során nemcsak a fürdő, hanem az uszoda is megújulna: egyebek mellett a gépészetet, a szaunát és a teljes burkolatot is újjáépítenék. Ezzel kapcsolatban Cserna Gábor polgármester tájékoztatása szerint tárgyalásokat folytatnak az élményfürdő  jelenlegi tulajdonosával, a CIB Bankkal. A munkálatok a tervek szerint jövő nyárra fejeződnének be.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kinyitották a Kikötőt

  Kinyitották a Kikötőt

  A Kikötő Közösségi Sziget Nyílt Napján ingyenes családi, gyermek, ifjúsági programokkal várták az érdeklődőket!

 • Az egykori Cserhát lakóira emlékeztek

  Az egykori Cserhát lakóira emlékeztek

  Kilencedik alkalommal rendezte meg a városrész múltját felidéző megemlékezést a Cserhát Baráti Társaság a Lovassy Gimnázium udvarán találgató emlékjelnél.

 • Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

  Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

  Jelen pillanatban nincs akadálya annak, hogy 2021 őszén járjon a Tram-Train – ismertette Lázár János. A projektért és a dél-alföldi közlekedés fejlesztéséért felelős kormánybiztos hozzátette, Hódmezővásárhelyen a jövő év tavaszára befejeződik a kivitelezés.