EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Dunaújváros

Újjászülethet az élményfürdő

A Modern Városok Programnak köszönhetően felújíthatják és újra látogathatóvá tehetik a dunaújvárosi élményfürdőt. A beruházást a Vasmű út 41. Irodaház Kft. koordinálja. 

A II. számú rendelőintézet, azaz a „Zöld SZTK” mellett az élményfürdő ügye is az egyik sarkalatos pontja a Modern Városok Program Dunaújvárost érintő beruházásainak. Orbán Viktor miniszterelnök tavalyi dunaújvárosi látogatásán jelentette be, hogy a város is jelentős támogatást kap majd a programban, ennek keretében pedig egyebek mellett megvásárolják az élményfürdőt, amelynek telkét egyesítik a Fabó Éva Sportuszodával, így pedig egy úgynevezett fürdőcentrumot hoznának létre, amelyet az önkormányzat üzemeltet.


A tervek szerint a mintegy ötmilliárd forintos felújítás során nemcsak a fürdő, hanem az uszoda is megújulna: egyebek mellett a gépészetet, a szaunát és a teljes burkolatot is újjáépítenék. Ezzel kapcsolatban Cserna Gábor polgármester tájékoztatása szerint tárgyalásokat folytatnak az élményfürdő  jelenlegi tulajdonosával, a CIB Bankkal. A munkálatok a tervek szerint jövő nyárra fejeződnének be.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.