2018. január 21., vasárnap
Ágnes

Sport

Újra a világ tetején a Golden State Warriors

Története során ötödször lett bajnok a Golden State Warriors, miután 129-120-ra le tudta győzni a tavalyi győztes Cleveland Cavaliers csapatát az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) nagydöntőjének ötödik meccsén, így 4-1-re megnyerve a párharcot.

A tavalyi finálét 1-3-as hátrányból megnyerő Cavaliers szinte már csak a csodában bízhatott az ugyanígy álló idei döntő ötödik felvonása előtt. Az NBA történetében ugyanis még egyetlen csapat sem fordított meg párharcot 0-3-ról. A Warriors a rájátszásban és a döntőben összesen egy meccset bukott el, és az elmúlt három évben másodszor ünnepelhetnek bajnoki címet.


A finálé legértékesebb játékosa az olimpiai és világbajnok Kevin Durant lett, aki 34 pontot, 10 asszisztot és 6 lepattanót hozott össze az ötödik mérkőzésen. Neki ez az első NBA-bajnoki címe.

– Sikerült felülkerekednünk az ellenfélen, és a legszebb az egészben, hogy ezt hazai pályán hoztuk össze – fogalmazott Durant, aki tavaly érkezett San Franciscóba az Oklahoma Thunder csapatától.

Annak ellenére, hogy idén majdnem az összes Golden State-játékosnak lejár a szerződése, az elemzők szerint szinte biztos, hogy Steve Kerr a következő szezonban is meg tudja majd tartani a csapat magját, vagyis a Stephen Curry, Klay Thompson, Draymond Green triót. A szakértők azt is kiemelik, hogy látva a Cleveland dominanciáját a keleti konferenciában nem kizárható, hogy jövőre is ezt a párharcot hozhatja a nagydöntő, immár sorozatban negyedszer.

Az oaklandi gárda 1947, 1956, 1975 és 2015 után az ötödik bajnoki címét gyűjtötte be.

EPA/LARRY W. SMITH

Kapcsolódó Cikkek

  • Huszonkét észak-koreai sportoló indul az olimpián

    Huszonkét észak-koreai sportoló indul az olimpián

    Három sportág öt versenyszámában összesen 22 észak-koreai sportoló vesz részt a február 9-én kezdődő phjongcshangi téli olimpián – jelentette be Tomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke.

  • Oláh Bence és Tóth Ivett is ott lesz a téli olimpián

    Oláh Bence és Tóth Ivett is ott lesz a téli olimpián

    A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnökségi tagjainak többsége szombatra elektronikus úton jóváhagyta azt a javaslatot, mely szerint a műkorcsolyázók női versenyében Tóth Ivett indulhat, míg a rövidpályás gyorskorcsolyázók férfi váltójának ötödik tagja Oláh Bence lesz a február 9-én rajtoló phjongcshangi téli olimpián.