EUR: 326,47 Ft
CHF: 294,91 Ft
2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Egyéb Veszprém

Újra lesz férfi röplabdacsapata Veszprémnek

Május 30-án tartotta első edzését az újonnan alakult Veszprém Röplabda Klub, amely a tervek szerint szeptemberben a nemzeti bajnokság második vonalában indul.

A felnőttek mellett minden korosztályban indítanak utánpótláscsapatokat, így a klubnál várnak minden gyermeket, iskolást és fiatalkorút, akinek tetszik a játék szellemisége, és szeretné kipróbálni magát a röplabda világában.


Megtartotta első edzését az új röplabda csapat (fotó: Zatkalik Dániel)

A fiatalabb korosztályokat Fekete Géza fogja trenírozni, aki közel húszéves tapasztalattal rendelkezik az utánpótláskorúak nevelésében.

– Veszprémben sok jó képességű, tehetséges fiú és lány röplabdázó van, köszönhetően annak, hogy 5–15 évvel ezelőtt számos oktatási intézményben tanítottak röplabdát testnevelésóra keretében és délutáni edzéseken. Az utóbbi években ugyan csökkent a röplabdát oktató tanintézmények száma, de ahol megmaradt, ott lelkiismeretes és jól felkészült testnevelők magas minőségű képzést biztosítanak a gyermekeknek. Nekik, valamint az új érdeklődőknek szeretnénk továbbfejlődési és versenyzési lehetőséget biztosítani. Már felvettük a kapcsolatot az általános és középiskolákkal, amelyek közül a visszajelzések alapján többekkel is együttműködési megállapodást fogunk kötni – nyilatkozta Cseresznyés Péter ügyvezető.

Öt év után lesz ismét férfi röplabda csapata Veszprémnek (fotó: Zatkalik Dániel)

A korábbi veszprémi férfi röplabdacsapat – amely a sportág legmagasabb osztályában, az Extraligában is szerepelt – 2012 tavaszán szűnt meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.

 • Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Július utolsó hétvégéjén a Minősített Európai Fesztivál címmel kitüntetett, nemzetközivé nőtt Középkori Forgatagon ismét benépesül a vár és a szomszédságában található hatalmas aréna, a Lovagi Tornák Tere.