2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Békéscsaba

Ünnepélyes évadzárás Jókai-módra!

Már hagyománya van a Békéscsabai Jókai Színházban, hogy az évadnyitást és az évadzárást is a közönséggel, a színházszerető helyiekkel ünneplik a teátrum munkatársai. Ez idén sem volt másként, így most is egy nyilvános ülés zárta az évadot, ahol átadták a különböző elismeréseket is.

A rendezvény során az évad legsikeresebb darabjaiból mutattak be különböző részleteket, majd Seregi Zoltán igazgató értékelte az elmúlt hónapok munkáját és ismertette a következő évad műsortervét. Ezután következett az elismerések átadása.


Az évadnyitást és az évadzárást is a közönséggel ünneplik a teátrum munkatársai Fotó: Kiss Réka

 

Az Évad színművésze díjat három kategóriában osztották ki, Ifjú tehetségként Czitor Attila, Érett színművészként Tege Antal, Tapasztalt színművészként Bartus Gyula vehette át a kitüntetést. A színház társulata a legjobb háttérmunkáért járó díjjal Kergyik István színpadmester munkáját ismerte el. A Gálfy László színművész, a teátrum egykori igazgatója emlékére a családdal közösen létrehozott díj, a Gálfy-gyűrű odaítéléséről – az alapítók szándékának és a hagyományoknak megfelelően – szakmai bírálóbizottság döntött. A Gálfy-gyűrű kitüntetettjére az elmúlt évadban bemutatott darabok rendezői tettek javaslatot, amelyekből a zsűri választotta ki a legérdemesebbet.

Rengeteg színházkedvelő kilátogatott a rendezvényre Fotó: Kiss Réka

 

A szakmai zsűri tagjai: Niedzielsky Katalin színikritikus, dr. Farkas Wellmann Éva költő, kritikus, kulturális újságíró, Balogh László, a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának elnöke, Túriné Kovács Márta osztályvezető, Békéscsaba Megyei Jogú Város, Hedry Mária művészeti tanácsadó, Klebersberg Kúria.


A darabok rendezői által nominált szereplők közül ebben az évadban a Légy jó mindhalálig című musicalben az Igazgató, a Tangó című tragikomédiában Stomil  és Az üvegcipő című vígjátékban Sipos Lajos megformálásáért Bartus Gyula Jászai Mari-díjas színművész vehette át immár másodszor a Gálfy-gyűrűt.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.