EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 24., vasárnap
Gellért, Mercédesz

Belföld

Unokája érkezésére várt a tragikus sorsú pilóta

Két lánya és kisfia gyászolja a tököli repülőbalesetben elhunyt pilótát. A nagyobbik lánya épp kisbabát vár, őt különösen megrázta édesapja halálhíre.

A Falke motoros vitorlázógépet vezető oktató-pilóta, F. Tibor barátai ma is csak találgatják, mi okozta Tökölön a hétvégi repülőszerencsétlenséget. Mint ismert, a civilben földmérőként dolgozó Tibor és növendéke egy fordulót követően a repülőtér sarkában a beton mellé zuhant és szörnyethalt. A kisgép olyan erővel csapódott a földbe, hogy darabjaira tört. F. Tibort két lánya és utolsó házasságából egy kisfia gyászolja.


MTI Fotó: Mihádák Zoltán

– A nagyobbik lányom telefonon hívott a szomorú hírrel. Nagyon aggódom érte, mert kisbabát vár és felzaklatta az édesapja halála – mondta a Lokálnak a pilóta első felesége. – Tibornak sohasem volt repülőbalesete, autót is megfontoltan, nyugodtan vezetett. Arra gondolunk, talán rosszul lett, infarktust kaphatott, ez okozta a bajt.

Az oktató barátai azonban másra gyanakodnak. Mint mondják, F. Tibor harminc éve vezetett repülőt, rendkívül rutinos, tapasztalt pilóta volt, betegen biztos nem szállt volna fel a gépre.

– Úgy tudjuk, ezúttal egy tanítványa is mellette ült, akivel a sokadik iskolakör után – egy motorleállásból eredő vészhelyzet megoldásaként – épp a leszállást gyakorolták – mondta F. Tibor kollégája. – Azonban a forduló után váratlanul hátszélbe kerültek, ami valódi vészhelyzetet produkált, ez okozhatta a tragédiát.

Egy szemtanú elmondása szerint zuhanás közben a Falke motorja hörgő hangot adott, mintha a pilóta próbálta volna újraindítani azt. F. Tibor a Kék Ég Repülő Sportegyesület oktatója volt. Paksy Gyöngyi elnök elmondta: bár ők is foglalkoznak pilótaképzéssel, kollégájuk a pénteki tragikusan végződő oktatást külső szervezésben, idegen cég repülőgépével végezte. – Repülős szertartással búcsúzunk majd Tibortól, a temetést a család intézi – tette hozzá az elnök.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az utolsó szeptemberi héten is lehet még 20 fok

  Az utolsó szeptemberi héten is lehet még 20 fok

  A következő napokban nem várható sok csapadék, helyenként lehetnek kisebb záporok és egyre több napsütés várható. Egyes területeken 15 Celsius-fok körüli maximumok várhatók, de többfelé még 20 foknál is melegebb lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • JAVÍTÁS – Tállai: az online számlázással akár 50 ezer milliárd forintnyi tranzakciót követhet nyomon a NAV

  JAVÍTÁS – Tállai: az online számlázással akár 50 ezer milliárd forintnyi tranzakciót követhet nyomon a NAV

   Az online számlázás tesztüzeme sikeresen zajlik, a számlázó programok adóhivatalhoz történő bekötésével évi 50 ezer milliárd forint összegű számlaforgalom válik láthatóvá és követhetővé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal számára – közölte Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-vel.

 • A hallássérült emberek számíthatnak a kormányra

  A hallássérült emberek számíthatnak a kormányra

  A fogyatékos emberek, köztük a hallássérültek számíthatnak a kormányra, hiszen ügyük a társadalom közös ügye – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vasárnap, a hallássérültek világnapján az MTI-vel.