EUR: 324,15 Ft
CHF: 290,12 Ft
2019. június 19., szerda
Gyárfás

Belföld

Unokája érkezésére várt a tragikus sorsú pilóta

Két lánya és kisfia gyászolja a tököli repülőbalesetben elhunyt pilótát. A nagyobbik lánya épp kisbabát vár, őt különösen megrázta édesapja halálhíre.

A Falke motoros vitorlázógépet vezető oktató-pilóta, F. Tibor barátai ma is csak találgatják, mi okozta Tökölön a hétvégi repülőszerencsétlenséget. Mint ismert, a civilben földmérőként dolgozó Tibor és növendéke egy fordulót követően a repülőtér sarkában a beton mellé zuhant és szörnyethalt. A kisgép olyan erővel csapódott a földbe, hogy darabjaira tört. F. Tibort két lánya és utolsó házasságából egy kisfia gyászolja.MTI Fotó: Mihádák Zoltán

– A nagyobbik lányom telefonon hívott a szomorú hírrel. Nagyon aggódom érte, mert kisbabát vár és felzaklatta az édesapja halála – mondta a Lokálnak a pilóta első felesége. – Tibornak sohasem volt repülőbalesete, autót is megfontoltan, nyugodtan vezetett. Arra gondolunk, talán rosszul lett, infarktust kaphatott, ez okozta a bajt.

Az oktató barátai azonban másra gyanakodnak. Mint mondják, F. Tibor harminc éve vezetett repülőt, rendkívül rutinos, tapasztalt pilóta volt, betegen biztos nem szállt volna fel a gépre.


– Úgy tudjuk, ezúttal egy tanítványa is mellette ült, akivel a sokadik iskolakör után – egy motorleállásból eredő vészhelyzet megoldásaként – épp a leszállást gyakorolták – mondta F. Tibor kollégája. – Azonban a forduló után váratlanul hátszélbe kerültek, ami valódi vészhelyzetet produkált, ez okozhatta a tragédiát.

Egy szemtanú elmondása szerint zuhanás közben a Falke motorja hörgő hangot adott, mintha a pilóta próbálta volna újraindítani azt. F. Tibor a Kék Ég Repülő Sportegyesület oktatója volt. Paksy Gyöngyi elnök elmondta: bár ők is foglalkoznak pilótaképzéssel, kollégájuk a pénteki tragikusan végződő oktatást külső szervezésben, idegen cég repülőgépével végezte. – Repülős szertartással búcsúzunk majd Tibortól, a temetést a család intézi – tette hozzá az elnök.

Kapcsolódó Cikkek