2019. július 21., vasárnap
Dániel, Daniella

Sport

Usain Bolt: Öregszem

A védjegyéve nemesült pózolás, az integetés és a győzelem a régi, de az ostravai atlétikai versenyen nem volt igazán őszinte Usain Bolt mosolya.

Nem csoda, hiszen alig két hónappal a londoni világbajnokság rajtja előtt a 100 méteres síkfutás olimpiai és világbajnoka, csúcstartója elég gyengécske, 10,06 másodperces eredménnyel nyert, azaz alig három századot vert rá a kubai Yunier Perezre.


– Elégedetlen vagyok az időmmel, de egy kicsit begörcsöltem, ezért mihamarabb fel is keresem az orvosomat – nyilatkozta a harmincéves, az idény végén visszavonulásra készülő Bolt. – Én is öregszem, már nem vagyok annyira laza, mint régebben, de Londonra minden rendben lesz.

Mellesleg Ostravában Baji Balázs egy századot javítva rekordján, 13,23 másodperces országos csúcsot futott 110 méter gáton, és ezzel az Eb-ezüstérmes francia Garfield Darien mögött a második helyen végzett.

/Fotó: EPA/MARTIN DIVISEK

Kapcsolódó Cikkek

 • Melbourne 2025-ig a versenynaptárban marad

  Melbourne 2025-ig a versenynaptárban marad

  A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media új szerződést kötött az Ausztrál Nagydíjnak otthont adó Melbourne-nel, így az Albert Parkban lévő versenypálya 2025-ig biztosan a versenynaptárban marad.

 • Siklósi Gergely: Végig magabiztos voltam

  Siklósi Gergely: Végig magabiztos voltam

  Ahogy az egész nap során, úgy a döntőben is önbizalommal telve vívott Siklósi Gergely, aki pénteken aranyérmet nyert a férfi párbajtőrözők egyéni versenyében a budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

 • Szárnyaltak a zöld sasok

  Szárnyaltak a zöld sasok

  A Ferencváros labdarúgócsapata 3-2-re legyőzte a bolgár Ludogorecet, így kettős győzelemmel jutott be a Bajnokok Ligája selejtezősorozatának második fordulójába.

 • Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Az orosz pólós lányok nemcsak szebbek – ha még lehet ilyesmit állítani politikailag túl korrekt világunkban –, de jobbak is a férfiaknál, nem véletlenül nyertek olimpiai bronzérmet. Így aligha számíthattak békés, sima mérkőzésre Keszthelyi Ritáék a kvangdzsui vb-n a csoportelsőségért vívott harcban.