EUR: 333,33 Ft
CHF: 303,13 Ft
2019. szeptember 18., szerda
Diána

Belföld

Vádat emeltek a soroksári lövöldözők ellen

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség két férfi és két nő ellen, akik gázpisztollyal rálőttek két férfira még 2015 májusában Budapest XXIII. kerületében, Soroksáron – tájékoztatta a fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-t.

Ibolya Tibor azt írta: a vádirat szerint 2015. május 13-án este a négy ember egy buszmegállóban rátámadt két férfira – apára és fiára -, akikkel haragos viszonyban voltak. A támadó 35 éves férfinél egy gáz-riasztófegyvernek minősülő forgótáras pisztoly, a 19 éves fiatalembernél egy szintén gáz-riasztófegyvernek minősülő puska volt, míg női társuk egy vasvillát, a fiatalkorú lány pedig egy lapátot tartott a kezében.


A 35 éves férfi a pisztollyal az apát mellkason és nyakon lőtte. A sértett fia apja segítségére sietett, de ekkor a 35 éves nő a vasvillával többször felé szúrt, a 19 éves fiatalember pedig a puskával 3-4 méterről több lövést adott le rá; az egyik lövedék eltalálta a fiú kezét. Az autóbusz vezetője – a verekedés és lövöldözés miatt – bezárta a jármű ajtaját, erre a 17 éves lány a vasvillával bezúzta a busz első ajtajának üvegét.

A lövések következtében az idősebb férfi életveszélyes nyaki sérüléseket szenvedett, és súlyosan megsérült a fia is.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben életveszélyt okozó testi sértés, illetve súlyos testi sértés kísérlete, valamint csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat, a fiatalkorú gyermekükkel együtt bűncselekményt elkövető 35 éves szülőket pedig kiskorú veszélyeztetésének bűntettével is megvádolta – közölte Ibolya Tibor.

Kapcsolódó Cikkek