2019. július 22., hétfő
Magdolna

Extra

Vakáció: Így töltik a nyarat a sztárgyerekek

Végre itt a szünidő, ­és a gyerekek alig várják a nyári programokat, kalandokat, utazásokat, amelyekről eddig csak az iskolapadban álmodoztak. A Lokál sztárszülőket faggatott arról, hogy több gyermeket nevelve milyen vakációs programokat találnak ki a lurkóknak.

Fésűs Nelly lánya, Csenge jövőre már diákmunkát is vállal Fotó: Instagram

Gregor Bernadett és Fésűs Nelly például az iskola végeztével gyerekestül, háziállatostul átteszi székhelyét a Balatonra, hogy a gyerekek vízpart mellett élvezhessék a nyári napsütést, egy-egy táborral gazdagítva a meleg hónapokat.


– A nyarakat mindig Bálványoson töltjük, amely csak pár percre van a balatonföldvári strandtól. Épp vasárnap költözünk le, persze a nagy fiam, Bence 22 évesen már más utakon jár, de Álmos még csak 11 éves, vele még strandolunk, kirándulunk, állatkertbe járunk, és idén második éve, hogy táborba is megy – árulta el a Lokálnak Berni, aki nagyon félti kisfiát, de bízik benne.

– Hiszem, hogy Álmos nem vakmerő, és 11 évesen tudja, mit lehet és mit nem. Féltem, de el kellett rendeznem magamban, hogy mindentől úgysem óvhatom meg, egy nyári tábor viszont mindig óriási, életre szóló élményt jelent. A tanárok pedig vigyáznak rájuk – mondta a színésznő, akihez hasonlóan kolléganője, Fésűs Nelly is a vízparti meleg hónapokra esküszik.


– Mi is leköltözünk a Balatonra nyáron, de mivel családi házban lakunk, a kert is megteszi a nagy melegben. Szeretünk Csengével kifeküdni a fűbe, persze szülőként programokról is kell gondoskodnom. Elza még csak hároméves múlt, de Csenge már tizennégy, így nála a táborozás már jó ideje működik. Lovastábor, zenetábor, és persze jövőre irány a diákmunka – mondta a színésznő. A diákok ugyanis szülői engedéllyel 16 éves koruktól dolgozhatnak, de szünidőben már a 15 éves tanulók is vállalhatnak munkát, ha általános iskolába, szakiskolába vagy középiskolába járnak, és ehhez csak egy adóazonosító jelre van szükség, amit a NAV-nál tudnak igényelni. Az így szerezett jövedelem után ők is kötelesek adózni. Fésűs Nelly lánya, Csenge idén még nem, de jövőre már belekóstolhat a „felnőttéletbe”.

Gregor Berni bár félti a 11 éves Álmost, szívesen elengedi nyári táborba

– Amint lehet, én bizony elküldöm nyári munkára a lányomat, és tőlem bármit elvállalhat, akár még fizikai munkát is! Abszolút jó dolognak tartom, mert sajnos a mai gyerekek csak azt tudják, hogy „kérem!”, de arról fogalmuk sincs, mennyibe kerül azt előteremteni. Fogalmuk sincs, mennyit kell dolgozni azért, hogy mi, szülők valamit meg tudjunk venni nekik. De abban a pillanatban, ahogy elmennek diákmunkára és kapnak egy kis pénzt, meglátják, az mennyit ér, mennyit tudnak vásárolni abból, amiért egy hónapig güriztek – mondta következetes szülőként Nelly.

Schobert-család: A fiúk különböző sporttáborokba mennek, Lara viszont angol nyelvvizsgára készül (fotó: Facebook)

A nyári szezonban az elfoglalt Schobert-házaspár sem hagyja ki a közös családi nyaralást.

– Júliusban belföldön töltünk el egy hétvégét, augusztusban pedig pár hét horvátországi vakációval zárjuk a nyarat. A fiúk különböző sporttáborokba mennek, Lara viszont nyelvvizsgára készül angolból, így Salzburgot és Amerikát vette célba – árulta el lapunknak Norbi, aki Rékával idén is eltölt pár napot a gyerekek nélkül, barátaikkal már szervezik is az olaszországi kiruccanást.

Változik a menetrend

Kitört a nyári szünidő, ezért a ráckevei, gödöllői és csömöri vonalakon változik a HÉV menetrendje, így az utazóknak érdemes előre tájékozódni. A változás a BKV járatait is érinti, így mától azok sem a megszokott időpontokban indulnak. Az utazóknak segítségére lehet az úgynevezett BKK Futár nevű alkalmazás, amelyet mobiltelefonra letöltve tájékozódhatnak a tömegközlekedési eszközök indulási és érkezési idejéről.

Kapcsolódó Cikkek

  • 80 éves Batman

    80 éves Batman

    A San Diegó-i Comic-Con Múzeumban mutattak be különböző Batman ereklyéket, a Batman-képregények első megjelenésének 80.

  • Magyarok is beveszik az 51-es körzetet

    Magyarok is beveszik az 51-es körzetet

    Közel 2 millióan, köztük több mint ezer magyar jelzett vissza a közösségi oldalon a legendás 51-es körzet leigázásra. Az amerikai légierő nevadai teszt- és kiképzőbázisára tervezett szeptember 20-ai eseményt eredetileg poénból hozták létre, de a hatalmas érdeklődés miatt az amerikaiak kezdik egyre komolyabban venni a szervezkedést.