2019. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Egyéb Nyíregyháza

Vakáció színész módra

A Móricz Zsigmond Színház művészei közül van, aki a nyáron forgat, táborban tanít színjátszást diákoknak, szabadtéri színpadon lép fel, vagy éppen készül a következő évadbeli feladataira… Szerencsére azonban ilyenkor mindnyájuknak jut ideje a családdal való intenzívebb együttlétre és az utazásra is – ez alól nem kivétel Urmai Gábor,  Munkácsi Anita és Nagyidai Gergő sem.

– Véget ért az iskola, végre többet lehetek együtt a két lányommal  – mondta örömmel Urmai Gábor. – Rövid pihenésekkel és munkával telik majd a nyaram. Forgatok három filmben is, közben Zuglóban elvállaltam, hogy péntekenként színjátszó-foglalkozást tartok egy napközis táborban. Emiatt külföldi utazás nem lesz, de meglátogatjuk a bátyámékat Csopakon, az anyósomékat Tapolcán. Mindkét hely a Balaton mellett van, úgyhogy lesz rengeteg strandolás, készülünk a Duna-kanyarba kempingezni, majd idén is, ahogy minden évben, elmegyünk a barátainkhoz Tiszakécskére. A lányaim összebarátkoztak Nagyidai Gergő lányával, akivel egy Vona Éva által vezetett színjátszótáborban vesznek részt Máriapócson. Gulácsi Tamás kollégám musicalcsoportjába tartoznak majd.


Urmai Gábor és lányai, Blanka és Flóra (facebook)

Gábornak a gasztronómia a hobbija, ezt is szívesen gyakorolja a nyáron. A napokban volt brokkolikrémleves a lányok kívánságára, hamarosan lesz sárgabarackgombóc is. Arra ügyel, hogy ne kerüljön sok hús az asztalra. Gondolatban azért a jövő évadra is készül, hiszen remek szerepek várnak rá a Móricz Zsigmond Színházban, ráadásul rendez is a Művészben: a Maszmók Afrikábant, amelynek szövegkönyvét, zenei anyagát az általa elgondoltnak megfelelően alakítja át. Élőben játszanak majd autentikus afrikai hangszereken.

Nagyidai Gergő

Munkácsi Anitát és Nagyidai Gergőt Cegléden értem utol, ahol éppen festették a falat Gergő szüleinek nappalijában. A roppant kreatív párnak komoly tapasztalata van ezen a téren, hiszen saját otthonukat is ők varázsolták szebbé. Emellett ottlétük alatt foglalkozásokat tartanak a Patkós Irma Művészeti Iskola diákjai számára. Az intézményt Andó László alapította, akinek nagy szerepe volt abban, hogy Gergő művészi pályára lépett. Lapunk megjelenése idején a színészpár már Izraelben pihen.


– Az egyik nyíregyházi barátunk családja Tel-Avivban él, úgy döntöttünk, hogy együtt töltünk velük négy napot. Bejárjuk Jeruzsálemet, megnézzük a vallási helyeket, a siratófalat, a Holt-tengert, a betlehemi Születés Templomát. Mangó kutyánk mindig mindenhová velünk tart, most azonban itt kell hagynunk, Gergő szülei vigyáznak rá. Hazatérve Máriapócson táboroztatunk. Gergő a társulattal Budán, a Városmajori Szabadtéri Színpadon lép fel a Képzelt riporttal, augusztus 21-én pedig folytatjuk a Carmen című darab próbáját a színházban, hiszen kezdődik az új évad – mesélte Anita.

Kapcsolódó Cikkek