EUR: 325,48 Ft
CHF: 294,18 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Külföld

Valaki elhagyott ezer kiló marihuánát

Ezer kiló gazdátlan marihuánára bukkantak a thaiföldi hatóságok a Mekong folyó partján, a laoszi határ közelében – közölte hétfőn a thaiföldi határőrség.

A hatóságok elmondták, hogy falubeliek értesítették a rendőrséget, hogy gyanús csomagok hevernek a folyó parton. A csomagokat felbontva a rendőrök marihuánát találtak. A rendőrség arról számolt be, hogy a 25 csomag teljesen gazdátlan volt.

A Mekong közkedvelt útvonal a drogcsempészek körében. A folyó Mianmart, Laoszt, Thaiföldet és Kambodzsát is érinti. Thaiföldre jellemzően Laoszból csempészik be a drogot a bűnözők.

A múlt héten 840 kiló marihuiánát foglaltak le folyami járőrök egy hajón a Mekongon. Igaz, az a szállítmány nem volt gazdátlan; a hajó kapitányát is őrizetbe vették.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tele volt drogokkal a magyarokat letaroló BMW-s szervezete

    Tele volt drogokkal a magyarokat letaroló BMW-s szervezete

    Többféle kábítószert is fogyasztott a baleset előtt az a sofőr, aki múlt csütörtökön lassítás nélkül belehajtott egy magyar rendszámú autóba Horvátországban, az A4-es autópálya Sveta Helena-i fizetőkapujánál, és súlyos sérüléseket okozott a magyar származású családnak – közölte a Jutarnji List című zágrábi napilap az internetes oldalán kedden.

  • Von der Leyen: Többet kell tenni az illegális bevándorlás csökkentéséért

    Von der Leyen: Többet kell tenni az illegális bevándorlás csökkentéséért

    Az Európai Unióban többet kell tenni az illegális bevándorlás csökkentése érdekében, küzdeni kell a szervezett bűnözői csoportok által működtetett embercsempészet ellen, védeni kell a menedékjogot, és támogatni kell a menekülteket például humanitárius folyosók kiépítésével – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöki posztjának várományosa, jelenlegi német védelmi miniszter Strasbourgban kedden.