EUR: 325,31 Ft
CHF: 295,59 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Belföld

Vállalkozásfejlesztésben is segít az MNKH

Fotó: Lokál

A közelmúltban tartotta a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) és az Enterprise Europe Network (EEN) a magyar kis -és középvállalkozások (kkv-k) vállalkozásfejlesztése érdekében szervezett rendezvénysorozat záróeseményét, amelyen a részt vevő szervezetek, kamarák, illetve hazai cégek összefoglalták a magyar vállalkozói kör legfőbb kihívásait.

Az EEN az MNKH szervezetének fontos pillére, hiszen a hazai vállalkozások a keleti és déli nyitás fejlődő országai mellett az uniós piacok eléréséhez is hatékony segítséget kapnak.


– Az EEN szakmai tevékenysége elengedhetetlen a hazai kkv-szektor fejlesztéséhez. Éppen ezért az elmúlt években számos erőfeszítést tettünk annak érdekében, hogy kiszélesítsük a szakmai programot. E törekvés sikere a mostani rendezvény megszervezésében és lebonyolításában, valamint az EEN közreműködésével elért magyar üzleti sikerekben is tetten érhető – mondta Oláh Zsanett, az MNKH vezérigazgatója.

Az elmúlt időszakban számos magyar kkv jutott uniós támogatási forrásokhoz az EEN közreműködésével, a Central European Research Centre például több mint egymillió eurós támogatást nyert el a Horizon 2020- forrásból.

Kapcsolódó Cikkek