EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Egyéb Veszprém

Változatos hangok és ízek

Négynapos fesztivállal köszöntötte a nyarat Veszprém: a Historia Kertben ötödik alkalommal rendezték meg a Veszprémi Sörfesztivált.

A História Kertben az első sörfesztivált 2013-ban hagyományteremtő céllal szervezték meg Veszprémben. A 20 ezer négyzetméteres parkban tartott programsorozat csütörtök esti megnyitóján Szücs Balázs, a Historia cégcsoport ügyvezetője elmondta: minden évben nevesebb fellépőkkel és attrakciókkal kívánják változatosabbá tenni a programot.


Sokan látogattak a helyszínre már a nyitónapon is (fotó: Domján Attila)

Idén fellépett a Hollywoodoo, Kocsis Tibor, az Ocho Macho, Péterfy Bori & Love Band, Dallos Bogi, Polgár Peti és a Kozmix is. A sörkínálatról szólva kiemelte, hogy megpróbálták Európa legfontosabb sörtermelő helyeiről elhozni az italok javát. A kínálatban Anglia, Csehország és Magyarország kézműves termékei is megtalálhatók voltak.

Szücs Balázs szerint a szervezők igyekeznek változatossá tenni a programot (fotó: Domján Attila)

Porga Gyula polgármester köszöntőjében azt mondta: a fesztivál az elmúlt években bizonyította, hogy igény van a magas színvonalú színpadi produkciókra és arra, hogy kellemes körülmények között finom ételek és italokat fogyasztva hallgathassuk őket.

Csütörtök délutántól vasárnap estig ötvenféle kézműves és nemzetközi sörkülönlegességet lehetett kóstolni. A hagyományos ízek mellett a kínálatban megtalálható volt a szilva, füge és fekete ribizli ízesítésű nedű is. A szervezők idén létrehoztak egy bátorságparkot, ahol egy extrém méretű hinta és egy eurobungee várta a szórakozni vágyókat. A gyerekeket a pónilovaglás, a légvár és a labdás játszóautó kötötte le.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.