2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Egyéb Dunaújváros

Varázslatos négy nap

Ismét rengeteg vendége volt a DUDIK minifesztiválnak. Az alsó Duna-parton rendezett négynapos rendezvényen a hazai zenei szakma színe-java képviselte magát, és a helyenként a szokottnál hűvösebb időjárás ellenére minden egyes nap nagyszámú közönség előtt játszhattak a zenekarok. 

Erős kezdés után újabb lendületet vett a DUDIK fesztivál: a csütörtöki Wellhello-koncert után pénteken a Honeybeast lépett fel a dunaújvárosi rendezvényen, majd szombaton a Vad Fruttik táncoltatta meg a közönséget. Vasárnapra is maradtak izgalmak, hiszen a kora esti Magashegyi Underground sajátos hangulata után a méltán „utánozhatatlan” jelzővel illetett Péterfy Bori lépett színpadra.


A Magashegyi Underground zenekar kitett magáért a DUDIK-on is (fotó: Juhász Vivien Klára)

A díva ezúttal sem okozott csalódást rajongóinak: hihetetlen energiát mozgósítva vitte delíriumba a nézőket. Az sem mellékes, hogy láthatóan az énekesnő is jól érezte magát Dunaújvárosban, a közönségre pedig átragadt valami a fellépő „csillogásából”.

Alig akadt valaki, aki ne táncolta volna végig a csaknem másfél órás koncertet, amelyen elmaradhatatlanul felcsendült a Vámpír, a Hajolj bele a hajamba, de az új album dalaiból is szemezgetett a zenekar: a Szédülés, a Föld hívja Földet és a Szép halott című dalok ugyanolyan tetszést keltettek, mint a jól ismert korábbi szerzemények.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.