EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Szolnok

Varga Dominik a sebesség szerelmese

A 27 éves szolnoki srác 2005-ben ült először gokartban, azóta pedig időről időre a kormány mögé pattan csak úgy, „poénból”, és lekörözi az egész mezőnyt.

Jó, túlzok… Viszont első versenyére – amelyet a Cegléd melletti nyársapáti pályán rendeztek meg – valóban a poén kedvéért nevezett, és megnyerte! Ennek már hat éve, azóta pedig sikert sikerre halmoz. Ezen a pályán még háromszor sikerült első helyen végeznie, egyszer pedig második lett. Dominik mindezt szégyenlősen meséli és nem érti, miért döbbenek meg, amikor azt mondja, csak hétvégente jut le a pályára, edzője pedig sosem volt.


– Egy autóipari cégnél dolgozom, így csak havi 3-4 alkalom jut gokartra. Akkor viszont nemcsak Cegléd mellett, hanem Kecskeméten és Pesten is gyakorolok – fejti ki és hozzáteszi, most épp egy komoly megmérettetés kellős közepén van.

Dominik többször is meghódította a nyársapáti pályát

2015-ben bajnokságot indítottak Kossuth-kupa néven, amelyen idén is részt vesz.


– Súlycsoportot váltottam, és célom, hogy itt is megmutassam, mit tudok – mondja elszántan és hozzáteszi, hogy szerinte a motiváltság a legfontosabb. Azt vallja, ha valamit igazán akarunk, elérhetjük, csak kell a megfelelő hajtóerő.

Dominiktől nem idegen a sport szeretete, édesapja futballedző, testvére pedig NB II-es játékos. Ő azonban a focimeccsek helyett mindig is a Forma–1-et nézte, és elemi erő vonzotta a sebességhez, na meg az ezzel járó veszélyhez. Elismeri, hogy ez a sport nem túl biztonságos, de olyan lelkesedéssel mesél a pályán szerzett élményeiről, amelynek láttán elhiszem, hogy ez megérheti a rizikót.

– Mindössze néhány tizedre száguldani egymástól, várni, hogy a másik hibázzon… elmondhatatlan érzés, de nagyon nehéz feladat – mosolyog, és hozzáteszi, hogy a stresszes versenyhelyzetek után a barátaival töltődik fel legszívesebben.

Nagyon várta a fesztiválszezont, és biztos, hogy kilátogat néhányra. Addig azonban nem nyugszik, amíg a már említett bajnokságon az augusztusi döntőbe be nem kerül. Nemrég megnyerte az előválogatót, de egy újabb forduló vár rá, melyre keményen készül. „Ki kell tűznünk egy célt, és addig nem nyugodni, amíg el nem érjük” – ez a mottója, amellyel szerinte nem csupán a gokartban, hanem az élet bármely területén megállhatjuk a helyünket.

Őrült sebességgel száguld a futamokon

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.