2019. október 17., csütörtök
Hedvig

Egyéb Szolnok

Varga Dominik a sebesség szerelmese

A 27 éves szolnoki srác 2005-ben ült először gokartban, azóta pedig időről időre a kormány mögé pattan csak úgy, „poénból”, és lekörözi az egész mezőnyt.

Jó, túlzok… Viszont első versenyére – amelyet a Cegléd melletti nyársapáti pályán rendeztek meg – valóban a poén kedvéért nevezett, és megnyerte! Ennek már hat éve, azóta pedig sikert sikerre halmoz. Ezen a pályán még háromszor sikerült első helyen végeznie, egyszer pedig második lett. Dominik mindezt szégyenlősen meséli és nem érti, miért döbbenek meg, amikor azt mondja, csak hétvégente jut le a pályára, edzője pedig sosem volt.


– Egy autóipari cégnél dolgozom, így csak havi 3-4 alkalom jut gokartra. Akkor viszont nemcsak Cegléd mellett, hanem Kecskeméten és Pesten is gyakorolok – fejti ki és hozzáteszi, most épp egy komoly megmérettetés kellős közepén van.

Dominik többször is meghódította a nyársapáti pályát

2015-ben bajnokságot indítottak Kossuth-kupa néven, amelyen idén is részt vesz.


– Súlycsoportot váltottam, és célom, hogy itt is megmutassam, mit tudok – mondja elszántan és hozzáteszi, hogy szerinte a motiváltság a legfontosabb. Azt vallja, ha valamit igazán akarunk, elérhetjük, csak kell a megfelelő hajtóerő.

Dominiktől nem idegen a sport szeretete, édesapja futballedző, testvére pedig NB II-es játékos. Ő azonban a focimeccsek helyett mindig is a Forma–1-et nézte, és elemi erő vonzotta a sebességhez, na meg az ezzel járó veszélyhez. Elismeri, hogy ez a sport nem túl biztonságos, de olyan lelkesedéssel mesél a pályán szerzett élményeiről, amelynek láttán elhiszem, hogy ez megérheti a rizikót.

– Mindössze néhány tizedre száguldani egymástól, várni, hogy a másik hibázzon… elmondhatatlan érzés, de nagyon nehéz feladat – mosolyog, és hozzáteszi, hogy a stresszes versenyhelyzetek után a barátaival töltődik fel legszívesebben.

Nagyon várta a fesztiválszezont, és biztos, hogy kilátogat néhányra. Addig azonban nem nyugszik, amíg a már említett bajnokságon az augusztusi döntőbe be nem kerül. Nemrég megnyerte az előválogatót, de egy újabb forduló vár rá, melyre keményen készül. „Ki kell tűznünk egy célt, és addig nem nyugodni, amíg el nem érjük” – ez a mottója, amellyel szerinte nem csupán a gokartban, hanem az élet bármely területén megállhatjuk a helyünket.

Őrült sebességgel száguld a futamokon

Kapcsolódó Cikkek

  • Kinyitották a Kikötőt

    Kinyitották a Kikötőt

    A Kikötő Közösségi Sziget Nyílt Napján ingyenes családi, gyermek, ifjúsági programokkal várták az érdeklődőket!

  • Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

    Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

    Jelen pillanatban nincs akadálya annak, hogy 2021 őszén járjon a Tram-Train – ismertette Lázár János. A projektért és a dél-alföldi közlekedés fejlesztéséért felelős kormánybiztos hozzátette, Hódmezővásárhelyen a jövő év tavaszára befejeződik a kivitelezés.