2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Hódmezővásárhely

Vásárhelyi ízek Makón

A XV. Makói Kemencés és Hagymás Grillfesztivál résztvevői és versenyzői gondoskodtak arról május utolsó szombatján, hogy mindenki, aki kilátogatott a Váll-Ker Kft. Návay téri telepére, már az illatokkal jól lakjon. Ebben a vásárhelyieknek is volt némi szerepük.

100 kemencét és 50 grillt állítottak fel a jubileumi rendezvényre.

Száz kemencét és ötven grillt állítottak fel a jubileumi rendezvényen. Egy egész hadsereget is jól lehetett volna lakatni a lelkes csapatok által készített hús- és egyéb ételfinomságokkal. 15 évvel ezelőtt a Váll-Ker Kft. házi versenyéből nőtte ki magát a nagyszabású rendezvény. Tóth István, a kft. ügyvezető igazgatója így fogalmazta meg a 15 éves fesztivállal és a 25 éves céggel kapcsolatos gondolatait: „Lényegében már egy éve elkezdtük szervezni a rendezvényt, hogy idén igazán különleges legyen. A múlt évben úgy döntöttünk, hogy nem a grilleken lesz a fő hangsúly, hanem a kemencéken. Nagyon készült mindenki, hogy minél finomabb ételeket készíthessenek.”


Egészben sült malacot is sütöttek a rendezvényen.

A csapatok versenyétkei között akadt egészben sült malac, sörrel vegyített grillhús és természetesen hagyma minden mennyiségben.

Most először indult el a versenyen a vásárhelyi Varga Mihály és körülbelül 20 fős csapata. A kompániában egy mesterszakács is volt, Virág Zoltán személyében, így a fűszerezésében, az ételek elkészítésében neki volt oroszlánrésze, de természetesen a többiek is nagy elánnal segédkeztek a sütésben. Ők is többféle étellel készültek, ezek között volt egy speciális, paprika nélküli fehér kolbász is. Ezenkívül az ételsort rablóhús, csülök, hurka-kolbász, sült csirke, kolbászhússal töltött libanyak és főtt kukorica egészítette ki.


Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.