EUR: 325,31 Ft
CHF: 295,48 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Külföld

Véget ért a túszdráma, minden támadót megöltek

A szomáliai biztonsági erők csütörtök hajnalban véget vetettek az éttermi túszdrámának Mogadishuban, az összes támadót megölték – közölte egy magas rangú rendőrtiszt.

Az incidensnek legalább 19 civil esett áldozatul egy rendőrtiszt szerint. A halálos áldozatok között van öt kislány és egy szíriai szakács. A sebesültek száma legalább 26.


A terrorista támadás szerdán késő este érte a Pizza House nevű éttermet. Előbb egy öngyilkos merénylő autóstul felrobbantotta magát a bejárat közelében, majd katonai ruhába öltözött fegyveresek bevették magukat az épületbe, és többtucatnyi embert túszul ejtettek.

Az AP hírügynökség későbbi jelentése szerint a terroristák ellen bevetett biztonsági erők két fegyverest lelőttek, és tíz túszt sikerült kiszabadítaniuk. A támadás elkövetőjeként az al-Shabaab szomáliai iszlamista terrorszervezet jelentkezett.

A szomáliai biztonsági erők hajnalban körbevették az épületet, de a sötétség miatt akkor még kockázatosnak tartották az épület megostromlását. Később támadást indítottak, és megölték a maradék öt támadót.

A túlélők beszámoltak arról, hogy hogyan sikerült elbújniuk a terroristák elől, akik fel akartak kutatni minden vendéget az étteremben. Amint megláttak valakit, lőttek rá – mondta az egyik túlélő.

Kapcsolódó Cikkek