EUR: 324,11 Ft
CHF: 292,14 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Külföld

Vérátömlesztéssel az öregedés ellen

Kinek ne fordult volna már meg a fejében, hogy mennyire jó lenne, ha birtokolná az örök fiatalság elixírjét. Ezt próbálja meg kamatoztatni egy amerikai vállalkozás, akik azt állítják, ők képesek megfiatalítani bárkit. A parabiózisnak nevezett közönséges vérátömlesztés során egy 25 éven aluli vérét juttatják a jelentkezők vénájába.

A tudományosan nem alátámasztott eljárás kidolgozóinak célja egyelőre leginkább a tesztelés és a megfigyelés. A cég nem állítja, hogy képesek megállítani az öregedést, de a folyamatokat feltehetően lelassíthatják a 35 év felettiekben, azáltal, hogy fiatalabb vért juttatnak szervezetükbe.


Az Ambrosia LLC nevű cég vérbankokból szerzi meg a megfelelő vért, a vámpírfilmekbe illő kezelésükhöz. Egy Ambrózia töltés 8000 dollárba, vagyis majdnem 2 millió forintba kerül, ami talán nem a legbiztosabb befektetés, tekintve, hogy a kezelést eddig nagyrészt egereken végezték el, csak pár ember részesült a “fiatalításban”. Ennek ellenére már közel 100 lelkes páciens regisztrált, hogy alá vetné magát az infúziós kezelésnek. Az eddig résztvevők állítják, pozitív hatásokat vettek észre magukon.

A vérátömlesztés mellékhatásaira azonban mindenkinek felhívják a figyelmét, hiszen akár allergiás reakciót is kiválthat az arra érzékenyek szervezetében -írja a CNBC.com és az AOL.com.

Kapcsolódó Cikkek