EUR: 325,73 Ft
CHF: 295,86 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Egyéb Salgótarján

Vigyázat! Kánikulában több a baleset

A forróság miatt gyengül az autósok koncentrációs képessége, tompul a figyelmük, több a koccanás, a baleset.

A nyári tartós hőség megviseli a szervezetet, és közlekedésbiztonsági szempontból is kockázatokat rejt. A járművezetők általában kevésbé tudnak koncentrálni, valamint a megszokottnál figyelmetlenebbek, ami egy közlekedési helyzetben a reakcióidőt is megnöveli. Ilyenkor jelentősen emelkedik a rosszullétek száma, a hőség gyengíti a szellemi erőkifejtést, tompaságot vagy ingerlékenységet, esetleg türelmetlenséget válthat ki. A gyalogosok jellemzően kevésbé néznek körül, mielőtt az úttestre lépnek, vagy rosszul mérik fel a veszélyeket. Ezen kockázatok ismeretével és néhány jó tanács megtartásával a nyári közúti balesetek megelőzhetők – olvasható a rendőrség honlapján.


A prevencióról közölték, hogy a legjobb, ha minden esetben betartjuk a közlekedési szabályokat, és a megváltozott időjárási viszonyokhoz való alkalmazkodás is fontos. Aki nehezen viseli a meleget, ebben az időszakban lehetőleg ne üljön volán mögé! Ha feltétlenül szükséges elindulnia, akkor vezessen mindig kipihenten, gyakrabban álljon meg felfrissülni, és előre tervezze meg az útvonalat! Fogyasszon kellő mennyiségű folyadékot, és mindig legyen a gépkocsiban hűtött ásványvíz vagy üdítőital! Legyen türelmes, vezessen kissé lassabban, tartson nagyobb követési távolságot! Ha megáll a járművel, lehetőleg ne napos helyen hagyja. Soha ne hagyjon a parkoló gépjárműben kisgyermeket vagy háziállatot, még rövid időre sem, mert a felforrósodott utastérben ennek akár életveszélyes következményei is lehetnek!

fotó: police.hu
Két személy sérült meg ebben a karancsaljai balesetben. A jelenlegi adatok alapján egy Salgótarján irányából Karancslapujtő felé haladó személygépjármű – ezideáig tisztázatlan körülmények között – lehaladt az úttestről és kerítésnek ütközött.

Kapcsolódó Cikkek