2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb Győr

Világklasszissal úszhattak együtt az Árkádban

Fantasztikus lehetőség adódott mindazok számára, akik nemrég kilátogattak a győri Árkádba. A júliusi 17. FINA Világbajnokságot népszerűsítő országos turné keretében remek játékok és egy kétszeres olimpiai és világbajnok is várt a résztvevőkre.

Igazán sportos nyaruk lesz a magyaroknak, ugyanis júliusban nemcsak a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, hanem a budapesti 17. FINA Világbajnokságon is szurkolhatnak. Mindkét esemény iránt óriási az érdeklődés, hazai és nemzetközi szinten egyaránt. Nemrég a vizes vb-t népszerűsítették Győrben, az Árkád bevásárlóközpontban, ahol szabadon kipróbálható interaktív játékkal csábították a megjelenteket a szervezők. Bárki átélhette, milyen érzés a rajtkövön állni, milyen tempózni a vízben, és milyen, amikor az ő karja éri el elsőként a medence falát. Persze vizes senki nem lett, de a virtuális élmény révén a résztvevők egy pillanatra belekóstolhattak az úszósport különleges atmoszférájába.


A segítők bemutatták milyen is a virtuális úszás
Fotó: O. Jakócs Péter

Ahogy a bátrabbak a toronyugrók bőrébe is belebújhattak: az óriásugrást élethűen imitáló VR-installáció segítségével megtapasztalhatták, milyen látvány tárul a toronyból a versenyzők elé, és a zuhanás pillanatát is átélhették.

– Nagyon szuper volt az egész, tényleg mintha én magam ugrottam volna. Tetszett nagyon, de azért élesben nem merném kipróbálni a toronyugrást – mesélte Fülöp Patrícia, aki barátnőjével közösen vetette bele magát az FINA-sziget lehetőségeibe. Így az élményasztalt is kipróbálták, ahol a szinkronúszással ismerkedtek meg.


Minden adott volt, hogy hihető legyen az óriás toronyugrás
Fotó: O. Jakócs Péter

Ráadásul meghívott vendégként nem kisebb sportolóklasszis tette tiszteletét Győrben, mint Madaras Norbert vízilabdázó, aki kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok is, sokak példaképe. Ha valaki, akkor ő aztán mindent tud a nagy világversenyek hangulatáról és fontosságáról.

– Ha jól emlékszem, akkor összesen hét világbajnokságon játszottam, de bevallom, akkoriban ez csak álom volt, hogy egyszer Budapesten szállhatok vízbe ekkora eseményen – kezdte a világklasszis. – Nagyon nagy dolog, hogy ezt megélhetjük például Barcelona, Sanghaj, Montreal és Róma után. Nemcsak a sportolók életében hatalmas dolog ez, hanem a szurkolókéban is.

Kicsiket és nagyokat is vonzott a vizes vb-t népszerűsítő élménysziget
Fotó: O. Jakócs Péter

Norbi elmesélte a Lokál Extrának, hogy teljesen más itthon, hazai közönség előtt játszani, ami minden magyar sportolónak hihetetlen pluszt ad. Az országnak pedig az ad, hogy megújultak a sportlétesítmények, amelyeket a vb után mindenki használhat. A lehetőségtől a vizes sportok népszerűségének további növekedését remélik, illetve hogy egyre többen választják a mozgásban gazdag életmódot.

Madaras Norbert az élményasztalnál kipróbálta milyen büntetőt lőni
Fotó: O. Jakócs Péter

– A vízilabda mindig is népszerű sportág volt, rengeteg kisfiú és kislány csatlakozik az edzésekhez napjainkban is. Örömteli, hogy mostantól majd több helyen is vízbe merülhetnek, hiszen például a Komjádi uszoda is megújul, s a Dagály is csodálatos helyszín. S szerintem a legjobb helyen vannak a fiatalok a medencében, ha sportolnak vagy ha egyáltalán a mozgást választják – zárta szavait Madaras Norbert, és máris sietett a virtuális rajtkőre, hogy versenyt ússzon a jelentkezőkkel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.