2019. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Egyéb Győr

Világklasszissal úszhattak együtt az Árkádban

Fantasztikus lehetőség adódott mindazok számára, akik nemrég kilátogattak a győri Árkádba. A júliusi 17. FINA Világbajnokságot népszerűsítő országos turné keretében remek játékok és egy kétszeres olimpiai és világbajnok is várt a résztvevőkre.

Igazán sportos nyaruk lesz a magyaroknak, ugyanis júliusban nemcsak a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, hanem a budapesti 17. FINA Világbajnokságon is szurkolhatnak. Mindkét esemény iránt óriási az érdeklődés, hazai és nemzetközi szinten egyaránt. Nemrég a vizes vb-t népszerűsítették Győrben, az Árkád bevásárlóközpontban, ahol szabadon kipróbálható interaktív játékkal csábították a megjelenteket a szervezők. Bárki átélhette, milyen érzés a rajtkövön állni, milyen tempózni a vízben, és milyen, amikor az ő karja éri el elsőként a medence falát. Persze vizes senki nem lett, de a virtuális élmény révén a résztvevők egy pillanatra belekóstolhattak az úszósport különleges atmoszférájába.


A segítők bemutatták milyen is a virtuális úszás
Fotó: O. Jakócs Péter

Ahogy a bátrabbak a toronyugrók bőrébe is belebújhattak: az óriásugrást élethűen imitáló VR-installáció segítségével megtapasztalhatták, milyen látvány tárul a toronyból a versenyzők elé, és a zuhanás pillanatát is átélhették.

– Nagyon szuper volt az egész, tényleg mintha én magam ugrottam volna. Tetszett nagyon, de azért élesben nem merném kipróbálni a toronyugrást – mesélte Fülöp Patrícia, aki barátnőjével közösen vetette bele magát az FINA-sziget lehetőségeibe. Így az élményasztalt is kipróbálták, ahol a szinkronúszással ismerkedtek meg.


Minden adott volt, hogy hihető legyen az óriás toronyugrás
Fotó: O. Jakócs Péter

Ráadásul meghívott vendégként nem kisebb sportolóklasszis tette tiszteletét Győrben, mint Madaras Norbert vízilabdázó, aki kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok is, sokak példaképe. Ha valaki, akkor ő aztán mindent tud a nagy világversenyek hangulatáról és fontosságáról.

– Ha jól emlékszem, akkor összesen hét világbajnokságon játszottam, de bevallom, akkoriban ez csak álom volt, hogy egyszer Budapesten szállhatok vízbe ekkora eseményen – kezdte a világklasszis. – Nagyon nagy dolog, hogy ezt megélhetjük például Barcelona, Sanghaj, Montreal és Róma után. Nemcsak a sportolók életében hatalmas dolog ez, hanem a szurkolókéban is.

Kicsiket és nagyokat is vonzott a vizes vb-t népszerűsítő élménysziget
Fotó: O. Jakócs Péter

Norbi elmesélte a Lokál Extrának, hogy teljesen más itthon, hazai közönség előtt játszani, ami minden magyar sportolónak hihetetlen pluszt ad. Az országnak pedig az ad, hogy megújultak a sportlétesítmények, amelyeket a vb után mindenki használhat. A lehetőségtől a vizes sportok népszerűségének további növekedését remélik, illetve hogy egyre többen választják a mozgásban gazdag életmódot.

Madaras Norbert az élményasztalnál kipróbálta milyen büntetőt lőni
Fotó: O. Jakócs Péter

– A vízilabda mindig is népszerű sportág volt, rengeteg kisfiú és kislány csatlakozik az edzésekhez napjainkban is. Örömteli, hogy mostantól majd több helyen is vízbe merülhetnek, hiszen például a Komjádi uszoda is megújul, s a Dagály is csodálatos helyszín. S szerintem a legjobb helyen vannak a fiatalok a medencében, ha sportolnak vagy ha egyáltalán a mozgást választják – zárta szavait Madaras Norbert, és máris sietett a virtuális rajtkőre, hogy versenyt ússzon a jelentkezőkkel.

Kapcsolódó Cikkek