EUR: 325,47 Ft
CHF: 294,04 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb Nyíregyháza

Virágzik az Élet fája

A Nyíregyházi Egyetem Tuzson János Botanikus Kertje bővelkedik a különlegességekben, de az Élet fája nevű virágágyás talán a legegyedibb közülük.

A tavasz utolsó napjaiban eljött az íriszek fő virágzási ideje, ami talán első hallásra nem is tűnik olyan különlegesnek, Nyíregyháza botanikus kertjében azonban minden évben kitüntetett figyelmet kap. A park főbejárata mögött egy egyedi virágágyással találkozhatnak a látogatók, amely az Élet fája nevet viseli, ahol az íriszeknek közel 170 nemesített változata kapott helyet. S ha mindez nem lenne elég, a virágágyás kialakításából fakadóan egy lenyűgöző faforma rajzolódik ki, amely légi felvételeinket látva valóban varázslatos látványt nyújt.


Az Élet fája virágágyás (Fotó: Kohut Árpád)

 

– Az Élet fája virágágyásainak íriszei ilyenkor, május vége, június eleje körül szinte egyszerre virágoznak. A hófehértől egészen a sötétliláig és a látszólag feketéig egyszínű és tarka virágúak is vannak. Ezek a szakállas nőszirmok körülbelül hatvan centiméter hosszú, kard alakú leveleket nevelnek, valamint egyméteres virágzati tengellyel magasodnak az ég felé. Így együtt igazán szemet gyönyörködtető látvány – árulta el a park gondozója, Ónodi Henrik. A csodás virágzásnak már csak rövid ideig lehetünk tanúi, így érdemes minél hamarabb ellátogatni a Tuzson János Botanikus Kertbe, és megcsodálni a kert díszeit.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.