EUR: 325,82 Ft
CHF: 296,40 Ft
2019. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Egyéb Hódmezővásárhely

Vissza a múltba – 140 éves a Klauzál Gábor Általános Iskola

Száznegyven éve töretlenül gondoskodik a Klauzál utcai iskola arról, hogy az ott nevelkedő gyerekek biztonságban szerezzék meg azt a tudást, amely elengedhetetlen az életük megalapozásához. Egy színpadi produkcióval tisztelegtek gyerekek és pedagógusok a Klauzál Gábor Általános Iskola múltja előtt.

Szeptember óta készültek a gyerekek a fellépésre.

Annak idején, 1877-ben a református egyház jóvoltából épülhetett meg a Klauzál utcai iskola, amelynek első tanítói Csenki Lajos és Sándor voltak. Mindössze négy tanteremmel és egy tanítói lakással kezdődött meg az oktatás. Azóta rengeteg átalakításon, bővítésen, fejlesztésen esett át az iskola, többek között névváltoztatás is akadt bőven.


Miklós Anikó: “Büszkének kell lennünk arra, hogy itt tanulhatunk, taníthatunk!”

– Az, hogy ennyi ideje áll egy épület, és a mai napig tanítanak benne, csak öröm lehet. Büszkének kell lennünk arra, hogy ilyen régi épületben tanulhatunk, taníthatunk – fogalmazott Miklós Anikó intézményvezető.

A jeles évfordulóra egy színdarabot álmodtak színpadra az iskola pedagógusai és tanulói. Kovács Szabina magyartanár színdarabja volt a produkció alapja, amelybe a cselekményvázon kívül az egyes évfolyamok, csoportok saját előadásait is beleszőttek. Így igazán színpompás, életvidám és élvezetes előadás jött létre, amelyhez mindenki hozzátett valamit. Szeptember óta készültek a gyerekek a színházi fellépésre.

Rúfusz, az egér kalauzolja az időben a jelen diákságát.

Az alaptörténet szerint egy renitens diákot a büntetésének ideje alatt meglátogat Rúfusz, a beszélő szuperegér, aki főhősünket visszaviszi az időben. Eljutnak egészen 1877-ig, amikor találkoznak a két első tanítóval, de az iskola történetének több különböző állomásánál is jelen vannak. Mindez zenével, tánccal, videóbejátszásokkal egészül ki.

Kapcsolódó Cikkek