EUR: 331,08 Ft
CHF: 302,12 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Egyéb Szolnok

Visszaáll a régi rend a buszpályaudvaron

Tíz nappal tovább tartanak a Pelikán Bevásárlóközpont felújítási munkálatai, ami érinti a buszpályaudvar működését is – a megszokott közlekedési rend emiatt csak július 16-án áll vissza.

A felújításra azért van szükség, mert a harmadik emeleti parkoló burkolata elhasználódott, így új burkolatra és az épület megerősítésére is szükség volt. A munkálatok idejére öt buszmegállót áthelyeztek a vasútállomásra, jelenleg a maradék három működik a buszpályaudvar külső területén.

Az épület megerősítése érdekében új, acélból készült pilléreket is építenek a bevásárlóközpontban, amelyekre egy speciális tűzvédelmi habarcsréteget visznek fel. Ennek száradási ideje 10 nap, ezért a buszpályaudvar megnyitása is csúszik 10 napot. Az oszlopok miatt az eddigi nyolc buszállás helyett ezután csak hét fér el, a megnyitás várható időpontja július 16-a.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.