2019. július 16., kedd
Valter

Sport

Vizes vb 2017: Csaknem ezer résztvevő lesz a nyitórendezvényen

Csaknem ezer résztvevő, köztük sok száz táncos vesz részt a budapesti FINA vizes világbajnokság július 14-i nyitórendezvényén.

Magyarország eddigi legnagyobb sporteseményét rendezi meg július 15. és 30. között, amelyre nem csupán a sportolók, de a művészek is készülnek: olyan látványos nyitórendezvényt szeretnének, amelyre a nézők sokáig emlékezni fognak – mondta az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában Káel Csaba, a nyitó- és záróesemények főrendezője, a Müpa vezérigazgatója.


A színpadot a Dunán, négy darab nyolcvan méteres uszályon építették fel a Lánchíd pesti hídfőjénél – mondta, hozzátéve: a tervezés során természetesen komoly biztonsági vizsgálatokat végeztek.

Budapestet világszerte a legtöbben a Duna-part látképével azonosítják, ez szolgál majd a produkció “díszletéül” – emlékeztetett a főrendező.


Káel Csaba felhívta a figyelmet arra is, hogy a Dunához gazdag örökségünk kapcsolódik, melynek része a sportörökség is: a magyar úszósport alapjait Balatonfüreden és a Dunán rakták le.

Káel Csaba elmondása szerint a világbajnokság zárórendezvényét a Papp László Sportarénában tartják július 30-án. Az eseményre a Recirquel társulat a legtehetségesebb magyar artistákat és több külföldi vendéget gyűjtött össze, hogy a vizet, a tiszta forrást kereső csodaszarvas legendáját elmeséljék.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Vívó-vb Budapesten: Állás, kész, rajt!

    Vívó-vb Budapesten: Állás, kész, rajt!

    Megkezdődött a BOK Csarnokban a vívó-világbajnokság. Budapest ötödször házigazda, de ezúttal olimpiai kvalifikációs versenyről van szó, amelyen a magyar csapatok megerősíthetik ranglistás helyüket.

  • Vizes vb: 2 meccs, 88 gól

    Vizes vb: 2 meccs, 88 gól

    Gólzáporos meccsel melegített a magyar férfi vízilabda-válogatott a kvangdzsui vizes vb-n, miután 24-4-re verte Új-Zélandot.