2019. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Sport

Vizes vb 2017: Rekordlétszám is lehet a masters világbajnokságon

A résztvevők számában rekordot dönthet a magyarországi vizes világbajnokságot követő masters világbajnokság, amelyre közel két hónappal a nevezési határidő előtt már több mint tízezren regisztráltak.

A 25 évnél (vízilabdában 30 évnél) idősebb sportolók számára kiírt világversenyen a szervezők szerint akár 10-12 ezer sportoló, korábbi olimpiai-, világ- és Európa-bajnok vagy hobbisportoló vesz részt.


Eddig – a kísérő személyekkel, edzőkkel együtt – 87 országból összesen 10 122-en, csak a sportolókat tekintve több mint 8700-an regisztráltak.

A versenyzők számára a jelentkezés június 29-én zárul, így a hazai rendezésű Masters világbajnokság akár minden idők legtöbb résztvevőjével rajtolhat majd el, hiszen addig megdőlhet a 2012-es riccionei rekord, ahol 12 671 indulót jegyeztek fel.


Öt és félezren már biztosan indulnak az úszás versenyszámaiban a Duna Arénában és a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. Rendkívül komoly érdeklődés mutatkozik bizonyos számok iránt, a férfi 50 méter gyorson már 1200-nál, 100 méter gyorson 1000-nél is több nevezést jegyeztek fel.

A vízilabdacsapatok nevezési procedúrája lezárult, betelt az előzetesen kijelölt, 120 csapatban maximalizált létszám. A vízilabdázók mezőnyében igazi világsztárokat láthatnak a nézők a Margitszigeten. Bejelentette indulását Drávucz Rita korábbi világ-és Európa-bajnok, a férfiak versenyében pedig Kemény Dénes vezetésével vízbe ugrik a Millennium csapat, amely a 2000 és 2008 között három olimpiai aranyat nyerő magyar válogatott tagjaiból áll.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Késely megijedt a lehetőségtől

  Késely megijedt a lehetőségtől

  Hosszú Katinka hétfői aranyérme után szerényebb eredményekkel kellett beérni a vb-n. Kozma Dominik hetedik lett 200 méter gyorson, majd Késely Ajna végzett a hatodik helyen 1500 gyorson.

 • Vámos: Ilyen gólokról álmodozom

  Vámos: Ilyen gólokról álmodozom

  Vámos Márton utolsó másodpercekben lőtt góljával 10-9-re verte Ausztráliát a magyar vízilabda-válogatott, és ezzel bejutott az elődöntőbe a kvangdzsui világbajnokságon.

 • Kötelező győzelem a máltaiak ellen

  Kötelező győzelem a máltaiak ellen

  Elsőként a Ferencváros labdarúgócsapata kezdi meg a szerepelést a nemzetközi kupaporondon továbbjutó magyar csapatok közül. A Fradi ellenfele a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében a máltai Valletta csapata lesz, amelyet ma fogadnak a zöld-fehérek a Groupama Arénában.