2019. július 19., péntek
Emília

Sport

Vizes vb: Nem jön Budapestre a férfi 100 méter gyors címvédője

A címvédő kínai Ning Cö-tao nélkül rendezik meg a férfi 100 méteres gyorsúszást a júliusi, magyarországi vizes világbajnokságon.

Az ázsiai sportoló most először állt rajthoz egy versenyen a riói olimpia óta, ám hazája bajnokságán az előfutamban csak 49.67 másodperces időt úszott, majd a döntőben – kínai hírügynökségi jelentések szerint – sérülés miatt nem indult el.


Ning a 2015-ös, kazanyi vb-n 47.84-gyel győzött, s ő lett az első ázsiai úszó, aki megnyerte a 100 méter gyorsot. Tavaly nyáron, a riói olimpián aztán várakozáson alul teljesített: 100-on a 12., 50 méter gyorson pedig csupán a 30. helyen végzett.

A most 24 éves sportolót 2011-ben egy évre eltiltották klenbuterol-használat miatt, tavaly ősszel pedig kitették a válogatottból, mert megsértette a szabályokat – állítólag az illetékesek beleegyezése nélkül kötött szponzori szerződéseket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szárnyaltak a zöld sasok

  Szárnyaltak a zöld sasok

  A Ferencváros labdarúgócsapata 3-2-re legyőzte a bolgár Ludogorecet, így kettős győzelemmel jutott be a Bajnokok Ligája selejtezősorozatának második fordulójába.

 • Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Az orosz pólós lányok nemcsak szebbek – ha még lehet ilyesmit állítani politikailag túl korrekt világunkban –, de jobbak is a férfiaknál, nem véletlenül nyertek olimpiai bronzérmet. Így aligha számíthattak békés, sima mérkőzésre Keszthelyi Ritáék a kvangdzsui vb-n a csoportelsőségért vívott harcban.

 • Döntőbe jutott a szinkronúszócsapat

  Döntőbe jutott a szinkronúszócsapat

  A magyar csapat a 12. helyen bejutott a döntőbe a szinkronúszók szabad kombinációs versenyszámában a kvangdzsui világbajnokságon. A 15 együttest felvonultató kvalifikációban az Apáthy Anna, Dávid Janka, Farkas Dóra, Gács Boglárka, Gerstenkorn Mira, Hungler Szabina, Kassai Kamilla, Péntek Lili Hajnal, Szabó Anna, Teravágimov Virág összeállítású együttes 77,4000 pontot kapott a gyakorlatára.