2020. január 27., hétfő
Angelika

Külföld

Vízesés előtt mentettek ki egy férfit helikopterrel egy sebes sodrású folyóból – Videó!

Sikerült helikopterrel kimenteni egy nevadai férfit a kaliforniai Yuba folyóból, még azelőtt, hogy a heves sodrású folyam lesodorta volna egy 25 méteres magas vízesésen.

A kaliforniai autópálya-rendőrség kedden videót tett közzé a 25 éves Kalani Tuiono megmentéséről, aki kisebb karcolásokkal, horzsolásokkal úszta meg a drámai kalandot.


A gyors sodrású, sziklákkal szabdalt Yuba egy úszásra alkalmas mélyebb folyószakaszról ragadta el és sodorta mintegy 1,6 kilométeren át a fiatalembert, akinek sikerült feljutni és megkapaszkodni egy kiálló sziklán néhány méterrel a meredek vízesés előtt.

A videón jól látszik, amint Tuiono a vízfolyamból kiálló sziklán csücsül. A kaliforniai székhelyű Auburn mentőcsoport a vízesés fölé repült helikopterével, egy mentőkosarat engedett le a férfihoz, majd biztonságos helyre vitte őt.

A Yuba folyó idén már három ember halálát okozta, a hatóságok a hét végén figyelmeztetést adtak ki, hogy a nagy melegben senki ne merészkedjen a sebes folyamba.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagyon gyorsan terjed a koronavírus Kínában

  Nagyon gyorsan terjed a koronavírus Kínában

  Egyre gyorsabb ütemben terjed az országban az új koronavírus, amely már a lappangási időszakban is fertőző – jelentette ki a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság vasárnap.

 • Egyre több migráns érkezik a tengeren, ha enyhül az idő

  Egyre több migráns érkezik a tengeren, ha enyhül az idő

  Az időjárás enyhülésével a tengeren keresztül Spanyolországba és Olaszországba érkező illegális bevándorlók száma növekedni fog a kutatók és a titkosszolgálatok prognózisa szerint – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombat este az M1 aktuális csatornán.

 • Egyre több a halott a földrengésben

  Egyre több a halott a földrengésben

  Legkevesebb 29 ember veszítette életét a legújabb adatok szerint a péntek esti délkelet-törökországi földrengésben – jelentette az Anadolu török hivatalos hírügynökség a katasztrófavédelemre (AFAD) hivatkozva szombaton.

 • Koronavírus gyanú egy moszkvai szállodában

  Koronavírus gyanú egy moszkvai szállodában

  Egy észak-moszkvai szálloda nyolc vendégét vitték kórházba szombaton magas lázzal, jelenleg vizsgálat alatt állnak, hogy kiderüljön, a tüdőgyulladást okozó új koronavírus fertőzte-e meg őket – tájékoztatta a TASZSZ orosz hírügynökséget egy egészségügyi forrás.