EUR: 310,25 Ft
CHF: 258,69 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb Szombathely

Vízilabda: bajnokká avatták a szombathelyi pólósokat!

Az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) nem kis meglepetésre a rájátszás utolsó fordulójában, Békéscsabán is magabiztosan győzni tudott, így feljutott az OB I-be. Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy Matajsz Márk fiai alkotják az év meglepetéscsapatát.

Alig több mint egy éve még a harmadosztályban, pontosabban az OB II-ben pólóztak a szombathelyi aligátorok, akkor senki nem gondolt arra, hogy idén júniusban már arra készülhet az AVUS, hogy ősszel a BL-győztes szolnokiak ellen kell bajnoki meccset játszani. A vízilabda sportág meglepetéscsapata azzal a tudattal utazott az utolsó fordulóban Békéscsabára, hogy a tabella 2. helyén álló, de három ponttal kevesebbet gyűjtött hazaiakkal bajnoki döntőt játszik, ugyanakkor a saját kezében van a sorsa. Ha nyernek vagy döntetlent játszanak, nem kell számolgatniuk, feljutnak az OB I-be, ha kikapnak, akkor a Békéscsaba a bajnok, az AVUS pedig osztályozóra kényszerül.


Egy év alatt két osztályt léptek előre a szombathelyi pólósok Fotó: AVUS

Nem jól indult a szombathelyi pólósok számára a június 10-i meccs, hiszen 1-0-ra, majd 2-1-re is a viharsarkiak vezettek, majd Cvetic és Ekler góljaival fordítottak a szombathelyiek (2-3). Ezután megint erőre kaptak a csabaiak, és három perc alatt két gólt szereztek, ezzel újra ők álltak jobban. A 3. negyed vége előtt fél perccel, 4-3-nál sokan már aggódni kezdtek, de nem így a rutinos gólgyáros Kutasi Rómeó, aki – ahogy egész évben – most is góllal nyugtatta meg a fiatalokat. A bajnoki döntő utolsó negyedében pedig, mint oly sokszor a szezon során, ezúttal is ,,bedarálták” az aligátorok az ellenfelet. Előbb a fiatal center, Kurucz Barnabás, majd újra Kutasi és a végén Ekler Bendegúz is betalált, ezzel pedig az AVUS 7-4-re megnyerte a bajnoki finálét, és feljutott az OB I-be.

Kékben Matajsz Márk vezetőedző
Fotó: AVUS

A lefújást követően pedig jöhetett az örömfürdő, amelynek során Juhász Tibor, az AVUS elnöke és Matajsz Márk, a csapat vezetőedzője is a bajnokcsapattal együtt a medencében landolt és ünnepelt. A szombathelyi klub elnöke a meccs utáni örömében megjegyezte, hogy sporttörténelmet írtak az aligátorok, hiszen egy esztendő alatt két osztályt feljebb lépve Európa, illetve a világ legjobb klubcsapatai között találták magukat, s ősszel már Szombathelyen köszönthetik az egy négyzetméterre jutó legtöbb olimpiai bajnokot.


Le a kalappal a fiúk, a vezetőedző és valamennyi korábbi edző előtt, aki hozzájárult ehhez a fantasztikus sikerhez. – Most egy kicsit fújunk, pihenünk, aztán egy-két poszton jó nevekkel megerősítjük a csapatot, de terveink szerint továbbra is alapvetően szombathelyi születésű tehetséges fiatalok alkotják majd az AVUS gerincét – tette hozzá a lapunknak nyilatkozó Juhász Tibor.

A bajnokságot 29 ponttal nyerte az AVUS a 25 pontos BVSC-Zugló és a 24 pontos Eszterházy FSC előtt, az utolsó fordulóban vereséget szenvedő Békéscsaba 23 ponttal lecsúszott a dobogóról, és a 4. helyen végzett.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.