EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Egyéb Szombathely

Vízilabda: bajnokká avatták a szombathelyi pólósokat!

Az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) nem kis meglepetésre a rájátszás utolsó fordulójában, Békéscsabán is magabiztosan győzni tudott, így feljutott az OB I-be. Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy Matajsz Márk fiai alkotják az év meglepetéscsapatát.

Alig több mint egy éve még a harmadosztályban, pontosabban az OB II-ben pólóztak a szombathelyi aligátorok, akkor senki nem gondolt arra, hogy idén júniusban már arra készülhet az AVUS, hogy ősszel a BL-győztes szolnokiak ellen kell bajnoki meccset játszani. A vízilabda sportág meglepetéscsapata azzal a tudattal utazott az utolsó fordulóban Békéscsabára, hogy a tabella 2. helyén álló, de három ponttal kevesebbet gyűjtött hazaiakkal bajnoki döntőt játszik, ugyanakkor a saját kezében van a sorsa. Ha nyernek vagy döntetlent játszanak, nem kell számolgatniuk, feljutnak az OB I-be, ha kikapnak, akkor a Békéscsaba a bajnok, az AVUS pedig osztályozóra kényszerül.


Egy év alatt két osztályt léptek előre a szombathelyi pólósok Fotó: AVUS

Nem jól indult a szombathelyi pólósok számára a június 10-i meccs, hiszen 1-0-ra, majd 2-1-re is a viharsarkiak vezettek, majd Cvetic és Ekler góljaival fordítottak a szombathelyiek (2-3). Ezután megint erőre kaptak a csabaiak, és három perc alatt két gólt szereztek, ezzel újra ők álltak jobban. A 3. negyed vége előtt fél perccel, 4-3-nál sokan már aggódni kezdtek, de nem így a rutinos gólgyáros Kutasi Rómeó, aki – ahogy egész évben – most is góllal nyugtatta meg a fiatalokat. A bajnoki döntő utolsó negyedében pedig, mint oly sokszor a szezon során, ezúttal is ,,bedarálták” az aligátorok az ellenfelet. Előbb a fiatal center, Kurucz Barnabás, majd újra Kutasi és a végén Ekler Bendegúz is betalált, ezzel pedig az AVUS 7-4-re megnyerte a bajnoki finálét, és feljutott az OB I-be.

Kékben Matajsz Márk vezetőedző
Fotó: AVUS

A lefújást követően pedig jöhetett az örömfürdő, amelynek során Juhász Tibor, az AVUS elnöke és Matajsz Márk, a csapat vezetőedzője is a bajnokcsapattal együtt a medencében landolt és ünnepelt. A szombathelyi klub elnöke a meccs utáni örömében megjegyezte, hogy sporttörténelmet írtak az aligátorok, hiszen egy esztendő alatt két osztályt feljebb lépve Európa, illetve a világ legjobb klubcsapatai között találták magukat, s ősszel már Szombathelyen köszönthetik az egy négyzetméterre jutó legtöbb olimpiai bajnokot.


Le a kalappal a fiúk, a vezetőedző és valamennyi korábbi edző előtt, aki hozzájárult ehhez a fantasztikus sikerhez. – Most egy kicsit fújunk, pihenünk, aztán egy-két poszton jó nevekkel megerősítjük a csapatot, de terveink szerint továbbra is alapvetően szombathelyi születésű tehetséges fiatalok alkotják majd az AVUS gerincét – tette hozzá a lapunknak nyilatkozó Juhász Tibor.

A bajnokságot 29 ponttal nyerte az AVUS a 25 pontos BVSC-Zugló és a 24 pontos Eszterházy FSC előtt, az utolsó fordulóban vereséget szenvedő Békéscsaba 23 ponttal lecsúszott a dobogóról, és a 4. helyen végzett.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.