EUR: 335,37 Ft
CHF: 312,46 Ft
2020. január 21., kedd
Ágnes

Belföld

Völner: Befolyásolni próbálják a kvótapert

Akárhogy is alakul az EU bíróságán a hazánk és Szlovákia ellen indított úgynevezett kvótaper, Magyarország nem nyithatja meg kapuit az illegális migránsok előtt – jelentette ki a Magyar Időknek Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

– Ha a bíróság kizárólag a jogi érvek alapján dönt, úgy beadványunk helyzete igen kedvező. Az uniós bírákra ugyanakkor hatalmas nyomás nehezedik, a befolyásolás szándékát az utóbbi időben többször is érzékelni lehetett – jelentette ki az államtitkár, aki hozzátette: ha a Jobbik nem buktatja meg az úgynevezett kvótanépszavazást, amelyben így is a megkérdezettek 98 százaléka utasította el az EU által erőltetett kötelező betelepítési kvótákat, akkor az Alaptörvény módosítása nyomán a kormánynak nagyobb mozgástere lenne ebben a küzdelemben.MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

– Ha az Európai Unió Bírósága előtt nem járna sikerrel a beadványunk, újra foglalkoznunk kell a kérdéssel – szögezte le Völner Pál.

Kapcsolódó Cikkek

  • Létrejön a Budapest Fejlesztési Központ

    Létrejön a Budapest Fejlesztési Központ

    Létrehozzák a kormányzati Budapest-politika szakmai műhelyét, a Budapest Fejlesztési Központot (BFK), a nonprofit zrt. vezérigazgatója Vitézy Dávid lesz – tájékoztatta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár kedden az MTI-t.

  • Brutális baleset az M5-ösön

    Brutális baleset az M5-ösön

    Ismét teljes szélességében járható az M5-ös autópálya Szeged közelében – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.