EUR: 323,21 Ft
CHF: 290,10 Ft
2019. június 20., csütörtök
Rafael

Belföld

Völner: Befolyásolni próbálják a kvótapert

Akárhogy is alakul az EU bíróságán a hazánk és Szlovákia ellen indított úgynevezett kvótaper, Magyarország nem nyithatja meg kapuit az illegális migránsok előtt – jelentette ki a Magyar Időknek Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

– Ha a bíróság kizárólag a jogi érvek alapján dönt, úgy beadványunk helyzete igen kedvező. Az uniós bírákra ugyanakkor hatalmas nyomás nehezedik, a befolyásolás szándékát az utóbbi időben többször is érzékelni lehetett – jelentette ki az államtitkár, aki hozzátette: ha a Jobbik nem buktatja meg az úgynevezett kvótanépszavazást, amelyben így is a megkérdezettek 98 százaléka utasította el az EU által erőltetett kötelező betelepítési kvótákat, akkor az Alaptörvény módosítása nyomán a kormánynak nagyobb mozgástere lenne ebben a küzdelemben.MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

– Ha az Európai Unió Bírósága előtt nem járna sikerrel a beadványunk, újra foglalkoznunk kell a kérdéssel – szögezte le Völner Pál.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szelíd turizmus a magyar Toszkánán

  Szelíd turizmus a magyar Toszkánán

  Végre! Véget ér a megterhelő iskolaév – már csak a bizonyítványra kell pár napot várni, de sok meglepetés nem éri az embert –, és irány a szabadság.

 • 2200 milliárd jut a családoknak jövőre

  2200 milliárd jut a családoknak jövőre

  Az Országgyűlés szerdán kezdte meg a jövő évi költségvetés általános vitáját, a képviselők egymás után három napon tárgyalnak a kormány javaslatáról.

 • Elkezdődött a körúti villamosvonal felújítása

  Elkezdődött a körúti villamosvonal felújítása

  A nyár beköszöntével folytatódott a 4-es és a 6-os villamos vonalának felújítása. Szombat óta a szokásos nyári villamosfelújítás miatt pótlóbuszok járnak a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között.