EUR: 326,54 Ft
CHF: 300,12 Ft
2019. augusztus 20., kedd
István

Belföld

Volt MSZP-s miniszter védi a terroristát

Új ügyvédje van Ahmed H.-nak, a tavaly novemberben terrorizmus vádjával első fokon elítélt szír bevándorlónak – értesült az Origo.

A portál megbízható forrásból értesült, hogy egy igazi sztárügyvéd látja majd el a védelmét a terrorizmus miatt már első fokon tíz év fegyházra ítélt szír férfi védelmét. Az ügyvéd nem más, mint Bárándy Péter, az egykori szocialista igazságügy-miniszter, akinek a fia most is MSZP-s parlamenti képviselő. Az Origo amikor arról érdeklődött, mégis hogy került össze Ahmed H. Bárándyval, azt a választ kapta, hogy véletlenek nincsenek.


Még 2015 szeptemberében, a magyar–szerb zöldhatár lezárása után illegális bevándorlók Ahmed H. vezetésével Röszkénél támadást indítottak a magyar rendőrök ellen, akiket órákon át kövekkel, betondarabokkal és üvegekkel dobáltak. Ahmed H-t terrorizmus vádjával első fokon tíz év fegyházra ítélték, a június 15-re kitűzött másodfokú tárgyaláson már Bárándy Péter látja el védelmét a portál szerint.

Szijjártó Péter külügyminiszter nemrég közölte, nemzetközi szervezeteknél tiltakozik a magyar kormány, mert elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek tartja, hogy az Európai Parlament Magyarországot támadó határozatában egy terrorizmus miatt elítélt embert menteget.

Kapcsolódó Cikkek

 • Minden eszköz a rendelkezésre áll az ünnep biztonságos megrendezéséhez

  Minden eszköz a rendelkezésre áll az ünnep biztonságos megrendezéséhez

  Minden eszköz, képesség és tudás a rendelkezésre áll az államalapítás ünnepének biztonságos, mindenki megelégedésére történő megrendezéséhez kedden Budapesten – közölte Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn Sopronban sajtótájékoztatón.

 • E-autós országjárás a Mobilitivel

  E-autós országjárás a Mobilitivel

  Pár éve még komoly szervezést igényelt, ha valaki elektromos autóval akarta körbejárni az országot, sőt, lehet, hogy nem is sikerült volna. Ma már azonban bátran, szinte kompromisszumok nélkül elindulhatunk elektromos autóval akár Debrecenből Szombathelyre, hiszen az NKM Mobilitás Kft.

 • Orbán Viktor: Auf Wiedersehen

  Orbán Viktor: Auf Wiedersehen

  Orbán Viktor újabb bejegyzést tett közzé közösségi oldalán. Mint ismert, a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktor és Angela Merkel, miután Sopronban ökumenikus istentisztelettel emlékeztek meg az eseményről.