EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,30 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Belföld

Volt MSZP-s miniszter védi a terroristát

Új ügyvédje van Ahmed H.-nak, a tavaly novemberben terrorizmus vádjával első fokon elítélt szír bevándorlónak – értesült az Origo.

A portál megbízható forrásból értesült, hogy egy igazi sztárügyvéd látja majd el a védelmét a terrorizmus miatt már első fokon tíz év fegyházra ítélt szír férfi védelmét. Az ügyvéd nem más, mint Bárándy Péter, az egykori szocialista igazságügy-miniszter, akinek a fia most is MSZP-s parlamenti képviselő. Az Origo amikor arról érdeklődött, mégis hogy került össze Ahmed H. Bárándyval, azt a választ kapta, hogy véletlenek nincsenek.


Még 2015 szeptemberében, a magyar–szerb zöldhatár lezárása után illegális bevándorlók Ahmed H. vezetésével Röszkénél támadást indítottak a magyar rendőrök ellen, akiket órákon át kövekkel, betondarabokkal és üvegekkel dobáltak. Ahmed H-t terrorizmus vádjával első fokon tíz év fegyházra ítélték, a június 15-re kitűzött másodfokú tárgyaláson már Bárándy Péter látja el védelmét a portál szerint.

Szijjártó Péter külügyminiszter nemrég közölte, nemzetközi szervezeteknél tiltakozik a magyar kormány, mert elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek tartja, hogy az Európai Parlament Magyarországot támadó határozatában egy terrorizmus miatt elítélt embert menteget.

Kapcsolódó Cikkek

 • Demetervin Pincészet – Délceg

  Demetervin Pincészet – Délceg

  A 2017-es évjáratú Délceg nevű furmint és hárslevelű házasítású bora nyerte el “Debrecen Város Fehér Bora 2019” címet.

 • Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

  Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

  Nem számítottak hivatalos személynek azok az ellenzéki politikusok, akik szabályosan megostromolták az MTV stúdióit múlt év decemberében, ezért ellenük és nem az őket az épületből eltávolító fegyveres biztonsági őrök ellen indít nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség.

 • Brüsszel pénzt adna Sorosnak

  Brüsszel pénzt adna Sorosnak

  Jogállamisághoz kötnék az uniós kifizetéseket, illetve rengeteg pénzt adnának civil szervezeteknek az Európa Parlamenti képviselők, akik mindkét indítványt megszavazták múlt csütörtökön.

 • Teljesen megújul a SOTE

  Teljesen megújul a SOTE

  Teljesen megújulhat a Semmelweis Egyetem – jelentette ki Merkely Béla, az intézmény rektora hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.