2019. július 22., hétfő
Magdolna

Extra

Wonder Woman: Női rendező ilyen bevételt még nem produkált, mint Patty Jenkins

Női rendező esetében rekordnak számító 100,5 millió dolláros bevétellel indított a Wonder Woman szuperhősfilm az észak-amerikai mozikban a hétvégén.

A Patty Jenkins rendezte kalandfilmre, amelyben az izraeli Gal Gadot alakítja a “csodanőt”, világméretekben 223 millió dollár értékben váltottak jegyet.


Mindeddig Sam Taylor-Johnson erotikus-romantikus drámája, A szürke ötven árnyalata tartotta a női rendezők észak-amerikai nyitóhétvégi rekordját 85,1 millió dollárral.

A Hollywood Reporter filmes portál szerint “történelmi startot” és “Hollywood genderproblémáját illetően perdöntő pillanatot” jelent a Wonder Woman rekordja. A hollywoodi stúdiók ugyanis a mai napig vonakodnak nőkre bízni a rendezést, főleg a szuperprodukciókét. A filmes portál szerint a Csodanő sikere növelheti a nyomást a stúdiókra annak érdekében, hogy női filmeseknek is adjanak munkát.

A 45 éves Patty Jenkins mindeddig csak egy filmet rendezhetett, A rém című 2003-as Oscar-díjas sorozatgyilkos-drámát, amelyet mindössze 8 millió dollárból forgatott.

A hétvégi kasszasikerlista második helyén az amerikai és kanadai mozikban egy másik premierfilm, a Captain Underpants című szuperhős-animáció végzett 23,5 millió dollárral.

A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja az elsőről a harmadik helyre esett vissza, A galaxis őrzői vol. 2, a Baywatch és a Alien: Covenant egy-egy helyet csúszott vissza az előző héthez képest.

Kapcsolódó Cikkek

 • 80 éves Batman

  80 éves Batman

  A San Diegó-i Comic-Con Múzeumban mutattak be különböző Batman ereklyéket, a Batman-képregények első megjelenésének 80.

 • Magyarok is beveszik az 51-es körzetet

  Magyarok is beveszik az 51-es körzetet

  Közel 2 millióan, köztük több mint ezer magyar jelzett vissza a közösségi oldalon a legendás 51-es körzet leigázásra. Az amerikai légierő nevadai teszt- és kiképzőbázisára tervezett szeptember 20-ai eseményt eredetileg poénból hozták létre, de a hatalmas érdeklődés miatt az amerikaiak kezdik egyre komolyabban venni a szervezkedést.

 • Még több gyilkosság és sárm

  Még több gyilkosság és sárm

  Több mint 10 éve már, hogy Maureen Jennings Detective Murdoch-regényeinek szereplői életre keltek, és azóta is világszerte sok millió ember nézi az eddig 13 évadot felvillantó sorozatot.