EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Külföld

Zavarok keletkeztek a légi közlekedésben a Perzsa(Arab)-öböl térségében

Zavarok keletkeztek a légi közlekedésben a Perzsa(Arab)-öböl térségében kedden, miután a nagy arab légitársaságok leállították a Katarból induló, illetve oda érkező járatokat, az utasok elégedetlenkedésével mit sem törődve.

Szaúd-Arábia, Bahrein, az Egyesült Arab Emírségek és Egyiptom hétfőn jelentették be, hogy megszakítják a diplomáciai kapcsolatokat Katarral, amelyet a terrorizmus támogatásával vádoltak meg. E négy ország mellett a Maldív-szigetek, valamint Jemen és Líbia Szaúd-Arábia által támogatott kormányai ugyancsak megszakították a diplomáciai kapcsolatokat Katarral.


Dubaj repülőterein legalább 27 járatot töröltek, miután hat arab légitársaság “új utasításig” felfüggesztette katari járatait.

Szaúd-Arábia légiközlekedési hatósága érvénytelenítette a Qatar Airways működési engedélyét, és úgy döntött, hogy 48 órán belül bezárja a katari légitársaság irodáit, ami azt jelenti, hogy a Qatar Airways szaúdi kirendeltségein dolgozó külföldiek elveszítik munkavállalási és tartózkodási engedélyüket is. Bahrein ugyancsak úgy döntött, hogy visszavonja a Qatar Airways repülési engedélyét.

A Qatar Airways már előzőleg azonnali hatállyal felfüggesztette a szaúdi királyságba, az Egyesült Arab Emírségekbe, a Bahreinbe és Egyiptomba irányuló járatait. Katar fővárosában a Hamad nemzetközi repülőtér, a 2014-ben átadott, a világ egyik legfényűzőbb légikikötője szinte üres volt kedden, az utasfelvételi pultok előtt kígyózó sorok megszokott látványának nyoma sem volt, miután a nemzeti légitársaság több mint 30 járatot törölt.

Szaúd-Arábia és Bahrein mellett az Egyesült Arab Emírségek és Egyiptom is lezárta légterét a katari légitársaságok előtt. A Qatar Airways minden, nyugati irányba induló gépének útvonalat kell változtatni, így Irán és Törökország légterén kell átrepülniük.

Kapcsolódó Cikkek

 • Riasztó sebességű a dachsteini gleccserolvadás

  Riasztó sebességű a dachsteini gleccserolvadás

  Riasztó sebességű és mértékű a dachsteini gleccserolvadás. Azonnali klímavédelmi intézkedésekre van szükség – állapította meg egy helyszíni szemle után Runi Anschober környezetvédelemért felelős felső-ausztriai politikus.

 • Ezért gyújtogatott a filmstúdióban

  Ezért gyújtogatott a filmstúdióban

  “Ellopták”, más szerző nevével használták fel a tettes novelláját, és ezért gyújthatta fel azt a kiotói filmstúdiót, amelynek lángoló épületében 33 ember lelte halálát, tíz pedig súlyosan megsérült – írta pénteken a japán sajtó.

 • Saját húgát verte baseballütővel agyba-főbe a migráns

  Saját húgát verte baseballütővel agyba-főbe a migráns

  Elképesztő indulattal ütötte nővére fejét egy baseballütővel egy 18 éves afgán fiú, aki azért rontott a 20 éves lányra Stuttgart egyik vasútállomásán, mert a lány nem azt a férfit szerette, akit az iszlám törvénykezés szerint élő családja szánt neki.