2019. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Egyéb Salgótarján

Zenés stúdió indul

Várja a tehetségek jelentkezését a Zenthe Ferenc Színház szeptemberben induló Zenés Stúdiójába. A tíz hónapos képzés vezetője Pándy Piroska Liszt Ferenc-, Prima és Madách-díjas előadóművész lesz.

A Zenthe Ferenc Színház a közelmúltban tartotta a következő színházi évad részleteit ismertető sajtótájékoztatóját, amelyen Simon Lajos igazgató bejelentette: szeptembertől képzést indítanak a helyi tehetségek felkarolására.


Pándy Piroska a stúdió vezetője Fotó: madachszinhaz.hu

A stúdió vezetője Pándy Piroska Liszt Ferenc-, Prima és Madách-díjas előadóművész lesz. A salgótarjáni származására nagyon büszke és a helyi kulturális életért sokat tevékenykedő művésznő elmondta: céljuk az utánpótlás megalapozása, a színház ugyanis a 2018/2019-es évadban szeretne saját zenés darabot is műsorra tűzni.

A képzésre 15–25 év közötti fiatalok jelentkezését várják. A stúdió már 10-12 fővel is elindul, a „felvételit” július elején tartják. A hétvégi napokat érintő tehetséggondozás „tananyaga” színpadi mozgást, zenét, éneket, beszédtechnikát is tartalmaz. Neves, elismert „mesterek” tartják majd az órákat. A programra felvételt nyerők a csoportos foglalkozások mellett egyéni képzésben is részesülnek a tíz hónap során.

A felvételi részletei és a jelentkezési lap elérhető a www.stkult.info vagy a zentheszinhaz.hu oldalon.

Kapcsolódó Cikkek