2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Belföld Szekszárd

Zöldítő jurta az óvodában

A szekszárdi Gyermeklánc Óvoda udvarában jurta épült, amelyben az erdők világáról tartottak interaktív foglalkozást a gyerekeknek.

Szekszárdra gurult kedden a Gördülő Zöldítő autó; a Perczel utcai óvoda udvarán építette fel előadásainak helyszínét – egy jurtát – a Kárpát-medencei Erdészek Vadászok Természetjárók Alapítvány. Schmidt József György, a szervezet kuratóriumának elnöke elmondta, ismert az erdei iskolák hálózata. Az itt tartott előadások célja, hogy „házhoz szállítsák” a hazai erdőgazdaságok és nemzeti parki igazgatóságok által üzemeltetett erdei iskolákat. – Ezzel nem átvenni akarjuk az erdei iskolák szerepét, hanem a munkájukat szeretnénk segíteni – hangsúlyozta.


A Jurtával a jövőért elnevezésű program keretében kisfilmek, vetített képes előadások, beszélgetések, fafaragások, nyomtatott képi anyagok és térképek segítségével mutatják be az erdőket, ehhez kapcsolódóan az erdei iskolákat, az erdei vasutakat, a kilátókat, az erdő- és a vadgazdálkodást, valamint népszerűsítik a túrázást is. Az alapítvány munkatársai az előadásokon sokat beszélgettek az óvodásokkal, így kiderült, hogy a gyerekek a Gemenc közelsége révén, valamint a családi és az óvodai kirándulásoknak köszönhetően már jó pár erdei állatot, növényt ismernek.

Az országban tizenhat helyszínre viszi el az alapítvány a Jurtával a jövőért programot, Szekszárd ebben a sorban az ötödik helyszín volt.


Képek, ábrák, előadások segítik a gyerekek „zöldítését” a jurtában
Fotó: Fazekas Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

  • Novák: Prioritási listát állítottak az emberek a nemzeti konzultáción

    Novák: Prioritási listát állítottak az emberek a nemzeti konzultáción

    Prioritási listát állítottak az emberek a családok védelméről szóló nemzeti konzultáción, amelynek kérdőívét mintegy 1,4 millióan töltötték ki – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

  • Nem figyeli meg az állam a turistákat

    Nem figyeli meg az állam a turistákat

    A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) semmilyen vendégekkel kapcsolatos személyes adatot nem tárol és kezel majd, kizárólag statisztikai adatok digitális tárolására lesz alkalmas – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a Magyar Időknek.