2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Veszprém

Zsebben a huszonötödik bajnoki arany

A Szeged nyert, de a Telekom bajnoki címe egy pillanatig sem forgott veszélyben a döntő második meccsén. Sorozatban tizedszer, összesítésben huszonötödik alkalommal került Veszprémbe a férfi kézilabda NB I aranyérme.

Hatgólos előnnyel várta a férfi kézilabda NB I döntőjének szegedi visszavágóját a Telekom Veszprém, amely arra készült, hogy sorozatban tizedszer is bajnoki címet ünnepelhessen. A telt házas újszegedi sportcsarnok közönsége pedig azt remélte, hogy kedvenceik csodát tesznek s ledolgozzák a bakonyi megyeszékhelyen összeszedett tetemes hátrányukat.


A szegediek küzdöttek a győzelemért (fotó: Tál Dominik)

Javier Sabaté nem változtatott együttesén az előző összecsapáshoz képest, honfitársa, Juan Carlos Pastor azonban kénytelen volt cserélni. Az „odavágón” törött ujjal is kiválóan védő Sierra ugyanis nem tudta vállalni a játékot, helyére a fiatal szlovén Kastelic került be.

A mieinknél Alilovic kezdett, aki szép védéssel mutatkozott be Gaber ellen. A közvetlen folytatás is a vendégek elképzelése szerint alakult, Nagy ugyanis elcsente Sego kidobását és vezetést szerzett. Kallman jegyezte az első hazai találatot, amelyre Ilic válaszolt. A kékek előretolt védekezéssel próbálták elbizonytalanítani riválisukat, elöl pedig Thiagus vette vállára az övéit, aki zsinórban háromszor is betalált (8. perc: 4-2). A Telekom azonban nem hagyta elhúzni ellenfelét, Ilic és Ugalde góljainak köszönhetően egy gól volt csak a különbség a félidő harmadának végén (5-4).


Nem hagyta meglépni ellenfelét a Telekom (fotó: Tál Dominik)

Sego hárításaival, valamint Kallman és Buntic bombáival a folytatásban is a szegediek jártak előrébb, de két gólnál nagyobb előnyre nem tudtak szert tenni. Az utolsó öt percre fordulva már Mikler állt a gólvonal előtt, akit rögtön felavatott Thiagus. Bodó sorozatban háromszor is a hálóba bombázott, csapata így ismét meglépett kettővel (14-12). Buntic előtt adódott lehetőség, hogy időn túli hetesből szaporítsa góljai számát, de Mikler résen volt (15-14).

Csereként beállt szélsők találataival indult a második felvonás: Iváncsik után Sostaric szólt hozzá a meccshez. Nagy után aztán Lékai is így tett, fél óra elteltével vezetett ismét a Sabaté-csapat (33. perc: 16-17). A bajnoki címtől tehát távol kerültek a Tisza-partiak, de a győzelmet tovább üldözték – az összecsapás háromnegyedénél ismét fordított a trónkövetelő (23-22).

Huszonötödik bajnoki címét ünnepelte a Veszprém (fotó: Tál Dominik)

A Pastor-csapat nagyon akarta a hazai diadalt, Bodó sistergős lökete után Kallman duplázott (55. perc: 29-26). Az ötödik gólját szerző Palmarsson aztán végképp csendre intett mindenkit. Alilovic a végén Balogh és Skube hetesét is megfogta. A 30-27-es végeredmény Bodó állította be, a Veszprém 50-47-es összesítéssel megvédte bajnoki címét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.