2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Veszprém

Zsebben a huszonötödik bajnoki arany

A Szeged nyert, de a Telekom bajnoki címe egy pillanatig sem forgott veszélyben a döntő második meccsén. Sorozatban tizedszer, összesítésben huszonötödik alkalommal került Veszprémbe a férfi kézilabda NB I aranyérme.

Hatgólos előnnyel várta a férfi kézilabda NB I döntőjének szegedi visszavágóját a Telekom Veszprém, amely arra készült, hogy sorozatban tizedszer is bajnoki címet ünnepelhessen. A telt házas újszegedi sportcsarnok közönsége pedig azt remélte, hogy kedvenceik csodát tesznek s ledolgozzák a bakonyi megyeszékhelyen összeszedett tetemes hátrányukat.


A szegediek küzdöttek a győzelemért (fotó: Tál Dominik)

Javier Sabaté nem változtatott együttesén az előző összecsapáshoz képest, honfitársa, Juan Carlos Pastor azonban kénytelen volt cserélni. Az „odavágón” törött ujjal is kiválóan védő Sierra ugyanis nem tudta vállalni a játékot, helyére a fiatal szlovén Kastelic került be.

A mieinknél Alilovic kezdett, aki szép védéssel mutatkozott be Gaber ellen. A közvetlen folytatás is a vendégek elképzelése szerint alakult, Nagy ugyanis elcsente Sego kidobását és vezetést szerzett. Kallman jegyezte az első hazai találatot, amelyre Ilic válaszolt. A kékek előretolt védekezéssel próbálták elbizonytalanítani riválisukat, elöl pedig Thiagus vette vállára az övéit, aki zsinórban háromszor is betalált (8. perc: 4-2). A Telekom azonban nem hagyta elhúzni ellenfelét, Ilic és Ugalde góljainak köszönhetően egy gól volt csak a különbség a félidő harmadának végén (5-4).


Nem hagyta meglépni ellenfelét a Telekom (fotó: Tál Dominik)

Sego hárításaival, valamint Kallman és Buntic bombáival a folytatásban is a szegediek jártak előrébb, de két gólnál nagyobb előnyre nem tudtak szert tenni. Az utolsó öt percre fordulva már Mikler állt a gólvonal előtt, akit rögtön felavatott Thiagus. Bodó sorozatban háromszor is a hálóba bombázott, csapata így ismét meglépett kettővel (14-12). Buntic előtt adódott lehetőség, hogy időn túli hetesből szaporítsa góljai számát, de Mikler résen volt (15-14).

Csereként beállt szélsők találataival indult a második felvonás: Iváncsik után Sostaric szólt hozzá a meccshez. Nagy után aztán Lékai is így tett, fél óra elteltével vezetett ismét a Sabaté-csapat (33. perc: 16-17). A bajnoki címtől tehát távol kerültek a Tisza-partiak, de a győzelmet tovább üldözték – az összecsapás háromnegyedénél ismét fordított a trónkövetelő (23-22).

Huszonötödik bajnoki címét ünnepelte a Veszprém (fotó: Tál Dominik)

A Pastor-csapat nagyon akarta a hazai diadalt, Bodó sistergős lökete után Kallman duplázott (55. perc: 29-26). Az ötödik gólját szerző Palmarsson aztán végképp csendre intett mindenkit. Alilovic a végén Balogh és Skube hetesét is megfogta. A 30-27-es végeredmény Bodó állította be, a Veszprém 50-47-es összesítéssel megvédte bajnoki címét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.