2019. július 22., hétfő
Magdolna

Sport

24 év után tér vissza a BL-be a Honvéd

Megkezdi szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligájában a magyar bajnok Budapest Honvéd. A csapat Izraelbe látogat, ahol a Hapoel Beer-Sheva látja vendégül Eppel Mártonékat. A kispesti együttes utoljára 1993-ban szerepelt a BL-ben.

Tekintsünk vissza egy pillanat erejéig. 1993. szeptember 15-öt írunk, a Manchester United 3-2-es vereséget mér a Honvédra a Bozsik Stadionban, majd egy hétre rá 2-1-re nyernek az angolok az Old Traffordon. Azóta 24 év telt el, ez volt a Honvéd utolsó BL-szereplése – mostanáig. Ezúttal is kemény ellenfél került a kispestiek útjába, hiszen a Korhut Mihályt is foglalkoztató Hapoel Beer-Sheván át vezet az út a következő körbe. A bajnoki cím megszerzése után kinevezett új edző, Erik van der Meer a csapatjátékban bízik.


– Bár a Hapoel játékosai minőségben jobbak, a mérkőzést a csapat nyeri meg, és a mi csapatszellemünk nagyon jó – mondta a holland edző. Azt is kiemelte a szakvezető, hogy az a meghatározó különbség a mostani Honvéd és a Marco Rossi nevével fémjelzett csapat között, hogy nem csak az ellentámadásokra alapoznak majd, hanem a labdabirtoklásra is.

A meccsel az izraeli sajtó is foglalkozik, s főként Eppel Mártont dicsérik, aki az NB I gólkirálya lett. Természetesen Davide Lanzafamét is méltatták a cikkekben, kiemelve, hogy Olaszországban nem volt sikeres a támadó, Kispesten viszont kulcsember.


Az első párharc azért különösen fontos, mert ha a következő körben maradna alul a Honvéd, akkor már átkerülne az Európa Liga selejtezőjébe, ahol a főtáblára jutásért játszhatna.

A Hapoel Beer-Sheva–Honvéd összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti ma 19 órától.

Budapest, 2017. május 13.
A kispesti Lanzafame Davide (j) és az MTK-s Drazen Okuka (b) az OTP Bank Liga 31. fordulójában játszott Budapest Honvéd – MTK bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a Bozsik József Stadionban 2017. május 13-án.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó Cikkek