EUR: 311,54 Ft
CHF: 266,51 Ft
2018. március 22., csütörtök
Beáta, Izolda, Lea

Egyéb Szombathely

50. Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem

Város – Kép – Arculat – ez lesz az idei, 50. Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem központi témája. A jubileumhoz kapcsolódóan rendhagyó módon ünnepléssel indul a Vas Megyei TIT által szervezett egyhetes program. Július 13-án Budapesten, a TIT Uránia Csillagvizsgálóban emlékeznek a szombathelyi nyári egyetem fél évszázados történetének meghatározó eseményeire, pillanataira, aminek részeként az elmúlt 50 év fotóiból kiállítás is nyílik.

Félévszázados a Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem Fotó: szombathely.hu

Július 17-étől a nyári egyetem résztvevői öt tematikus napban dolgozzák fel – immár Szombathelyen – az urbanisztika aktuális témáit.  Első nap a településkép kerül terítékre, ennek során a Megyeháza dísztermében Füleky Zsolt helyettes államtitkár ismerteti a kormányzati célokat, törekvéseket és azok összefüggéseit. Július 18-án a Martineum Felnőttképző Akadémián a nagyberuházásokról hallhatnak előadásokat, beszélgetéseket az érdeklődők. Július 19-én az építészet, az urbanista szakmai múlt sikeres jövőjének kérdéseit boncolgatják. Július 20-án az Európa Kulturális Fővárosa pályázat témakörét járják körül az érintettek. Hallhatják Pécs e téren szerzett tapasztalatait, majd Koczka Tibor, Szombathely alpolgármestere tart előadást arról, milyen tervekkel, elképzelésekkel készül a vasi megyeszékhely az Európa Kulturális Fővárosa 2023-as pályázat benyújtására. Július 21-én a résztvevők Szentgotthárdra látogatnak, ahol a 7. tervező tábort szervezik.


Az 50. Urbanisztikai Nyári Egyetem részletes programja a www.sune.hu honlapon elérhető.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.