2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb Szombathely

50. Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem

Város – Kép – Arculat – ez lesz az idei, 50. Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem központi témája. A jubileumhoz kapcsolódóan rendhagyó módon ünnepléssel indul a Vas Megyei TIT által szervezett egyhetes program. Július 13-án Budapesten, a TIT Uránia Csillagvizsgálóban emlékeznek a szombathelyi nyári egyetem fél évszázados történetének meghatározó eseményeire, pillanataira, aminek részeként az elmúlt 50 év fotóiból kiállítás is nyílik.

Félévszázados a Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem Fotó: szombathely.hu

Július 17-étől a nyári egyetem résztvevői öt tematikus napban dolgozzák fel – immár Szombathelyen – az urbanisztika aktuális témáit.  Első nap a településkép kerül terítékre, ennek során a Megyeháza dísztermében Füleky Zsolt helyettes államtitkár ismerteti a kormányzati célokat, törekvéseket és azok összefüggéseit. Július 18-án a Martineum Felnőttképző Akadémián a nagyberuházásokról hallhatnak előadásokat, beszélgetéseket az érdeklődők. Július 19-én az építészet, az urbanista szakmai múlt sikeres jövőjének kérdéseit boncolgatják. Július 20-án az Európa Kulturális Fővárosa pályázat témakörét járják körül az érintettek. Hallhatják Pécs e téren szerzett tapasztalatait, majd Koczka Tibor, Szombathely alpolgármestere tart előadást arról, milyen tervekkel, elképzelésekkel készül a vasi megyeszékhely az Európa Kulturális Fővárosa 2023-as pályázat benyújtására. Július 21-én a résztvevők Szentgotthárdra látogatnak, ahol a 7. tervező tábort szervezik.


Az 50. Urbanisztikai Nyári Egyetem részletes programja a www.sune.hu honlapon elérhető.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.