2019. július 23., kedd
Lenke

Egyéb Kecskemét

95. születésnapján köszöntötték Erzsi nénit

Énekkel, verssel és tortával köszöntötték a 95 éves Bánki Imréné Erzsi nénit a Margaréta Otthonban. A jó egészségnek és szellemi frissességnek örvendő ünnepelt örömmel fogadta szerettei és a város képviseletében Mák Kornél alpolgármester, valamint Engert Jakabné önkormányzati képviselő jókívánságait, és meghatódva emlékezett vissza az életére.

Elsőként Mák Kornél alpolgármester köszöntötte születésnapján Bánki Imrénét, majd átadta neki a miniszterelnök jókívánságait tartalmazó emléklapot és egy csokor virágot. Erzsi néni jókedvűen és frissen fogadta a gratulációkat. Mint elmondta, 1922. július 12-én született Nagykőrösön. Szülei kereskedők voltak. A 95 éves szépkorú fiatalkorában anyagkönyvelőként dolgozott Kecskeméten. A születésnapi ünnepségen természetesen a néni egyetlen lánya, Bánki Erzsébet is ott volt, aki szintén szívesen emlékezett vissza a régi időkre.


Engert Jakabné, Mák Kornél, Bánki Imréné és Bánki Erzsébet

A Margaréta Otthon lakói és dolgozói is dalokkal és versekkel kedveskedtek az ünnepeltnek, aki azt is elárulta, egy lábsérülés után került be az otthonba. Mint elmondta, jól érzi magát itt, aktív életet él: gyakran kertészkedik, sétálgat, esténként pedig televíziót néz. A torta ünnepélyes felszelése előtt az Idősek Díszkönyvébe is bekerült Erzsi néni aláírása.

Kapcsolódó Cikkek