2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Belföld

A bíróság várhatóan elutasítja a kvótaperben indított keresetet

Az Európai Unió Bírósága várhatóan a testület főtanácsnokának álláspontját támogatja majd a szeptember 26-ai döntéshozatalkor, és elutasítja Magyarország és Szlovákia kvótaügyben beadott keresetét – jelentette ki a Nézőpont Intézet elemzője csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában.

Deák Dániel közölte: a 15 tagú testületben ugyanis azon országok képviselői vannak többségben, amelyek kvótapártiak. Ráadásul szerinte, mint az korábban kiderült, nem a jogi, hanem a politikai és az ideológiai érveket állítják előtérbe.


Úgy vélekedett, hogy elhúzódó jogi vitára lehet számítani. Annál is inkább, mert a magyar kormány álláspontja szerint Magyarországra nem lehet rákényszeríteni, hogy olyan embereket fogadjon be, akiket nem akar – hangsúlyozta.

Azzal kapcsolatban, hogy egy amerikai republikánus képviselő Winston Churchill korábbi brit miniszterelnökhöz hasonlította Orbán Viktort, felhívta a figyelmet arra: Amerikában is egyre többen látják, hogy zsákutca az a politika, amit az Obama-adminisztráció követett Magyarországgal szemben. Annál is inkább, mert a Trump-kormányzat számos kérdésben ugyanazt az irányvonalat képviseli, mint a magyar kormány, vagyis a nemzeti érdekek előtérbe helyezését, ezért arra lehet számítani, hogy a korábbi hűvös viszony fokozatosan felmelegszik – mondta Deák Dániel.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Térfigyelő kamera alatt drogoztak

  Térfigyelő kamera alatt drogoztak

  A bátorságát csak a lúzersége múlta felül annak a két férfinak, aki pont egy térfigyelő kamera alatt döntött úgy, hogy a kocsiban elfogyaszt egy kis kábítószert.

 • Folyamatosan csökken a munkanélküliség

  Folyamatosan csökken a munkanélküliség

  Az utóbbi hónapokban folytatódik az a tendencia, miszerint hónapról hónapra egy-egy tized százalékponttal csökkent a munkanélküliségi ráta – közölte Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára.

 • Sorosék Brüsszelben támadják a Fideszt

  Sorosék Brüsszelben támadják a Fideszt

  Soros György mintegy 200 európai lobbiszervezete levélben fordult az Európai Néppárthoz azért, hogy megakadályozza a fideszes Hidvéghi Balázs megválasztását az egyik bizottság alelnöki posztjára, és megvétózzon más fideszes jelölteket is.