EUR: 323,57 Ft
CHF: 289,94 Ft
2019. június 20., csütörtök
Rafael

Külföld

A csernobili katasztrófáról készíti első közös sorozatát a Sky és az HBO

A csernobili katasztrófáról készíti első közös televíziós filmsorozatát a brit Sky és az amerikai HBO csatorna – jelentették be csütörtökön.

Tavasztól forgatják Litvániában az ötrészes sorozatot, amely az 1986-os nukleáris katasztrófa idején játszódik. A főszerepet Jared Harris brit színész játssza.

A közlemény szerint a Csernobil “bátor férfiakról és nőkről szól, akik felfoghatatlanul nagy áldozatot hoztak, hogy megvédjék Európát a még nagyobb katasztrófától”. Craig Mazin forgatókönyve “hazugságokról és gyávaságról, bátorságról és meggyőződésről, emberi gyarlóságról és nagylelkűségről mesél”.

A sorozatot a Sister Pictures és a The Mighty Mint brit produkciós cégek készítik. A rendező a svéd Johan Renck, a producerek Mazin mellett Carolyn Strauss és Jane Featherstone.

Azt egyelőre nem tudni, mikor lesz látható a sorozat.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Állati hűsítő

  A nap képe: Állati hűsítő

  Arizonában az Out Of Africa vadaspark lakóinak minden szinte minden nap játék és mókázás. A nyár beköszöntével a gondozók biztosítanak egy tágas, hűsítő medencét a tigrisek számára, hogy azok kedvükre ugrálhassanak, hűsölhessenek a már-már kibírhatatlan kánikulában.

 • Négyévesen lopta el dédpapája kocsiját

  Négyévesen lopta el dédpapája kocsiját

  Kijelenthetjük, hogy a négy éves Sebastian Swenson mindent megtett, hogy egy kis édességhez jusson. A minnesotai kisfiú ugyanis elkötötte dédpapája kocsiját, hogy egy közeli benzinkútra hajtson a délutáni csúcsforgalomban némi nassolni valóért.

 • Donald Trump újra elnök lenne

  Donald Trump újra elnök lenne

  Donald Trump a 2020-as elnökválasztáson újra indul az elnökségért – ezt maga az amerikai elnök jelentette be kedden este a floridai Orlandóban, ahol több tízezres nagygyűlésen kezdte meg újraválasztási kampányát.