2020. január 28., kedd
Károly, Karola

Belföld

A Czeglédy-ügyben létrejött a Botka-Gyurcsány-koalíció

A fideszes Budai Gyula szerint a Czeglédy-ügyben létrejött a Botka-Gyurcsány-koalíció, mivel mindkét politikus “mentegeti” a költségvetési csalás gyanúja miatt lassan három hete előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselőt.

A kormánypárti országgyűlési képviselő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett, a gyanú szerint a Czeglédy Csaba által vezetett, munkaerő-közvetítést végző cég köré épülő bűnszervezet mintegy 3 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.


Budai Gyula szerint azonban a baloldal “látványosan összezár Czeglédy mögött”, amiből egyrészt az következik, hogy “Czeglédy kulcsfontosságú szereplő a baloldalnak”, másrészt az látható, hogy az ügyben “létrejött a Botka-Gyurcsány-koalíció”.

Czeglédy Csaba nemcsak a DK és az MSZP, hanem Botka László szegedi polgármester, MSZP-s miniszterelnök-jelölt, továbbá Gyurcsány Ferenc DK-elnök és “családi cége”, az Altus jogi képviseletét is ellátta – mondta.


Mi az oka, hogy a baloldal “ilyen mértékben összezár a Czeglédy-ügyben?” – tette fel a kérdést Budai Gyula, aki választ vár arra is, kik azok az MSZP-s és DK-s politikusok, akiknek Czeglédy Csaba “a piszkos ügyeit” intézte, és még mely MSZP-s és DK-s politikusoknak látta el a jogi képviseletét ügyvédként.

A Fidesz képviselője szerint válaszok hiányában felvetődik a kérdés, hogy “Czeglédy bűnszervezete” esetleg pénzzel is támogatott-e bizonyos MSZP-s és DK-s politikusokat, akik most ezért védik őt.

Budai Gyula arra szólította fel a szocialista pártot és a DK-t, hagyják abba a hallgatást, és feleljenek a feltett kérdésekre.

Az állami cégvezetők bérplafonja érdekében kezdeményezett referendummal kapcsolatos felvetésre a Fidesz képviselője sok sikert kívánt a népszavazási kérdést benyújtó Vágó Gábornak – aki az LMP egyik alapító tagja volt, korábbi országgyűlési képviselő – az aláírásgyűjtéshez.

Arra a kérdésre, hogy a Helsinki-bizottság és más szervezetek jogvédői érzékenyítő képzést tartottak bíróknak, Budai Gyula azt válaszolta: a bírók képzéseken való részvétele nem sérti a függetlenségüket, a kérdés onnantól érdekes, ha ezeket olyan szervezetek tartják, amelyeket Soros György támogat. Hozzátette, felmerül a kérdés, hogy mi történik akkor, ha a képzésben részt vevő bíró és az azt tartó jogász találkozik egy tárgyaláson, és adódik egy vitás kérdés a képzés által is érintett témában. “Innentől kezdve erősen megkérdőjelezhető a bírói függetlenség” – mondta, megjegyezve, hogy szerinte a Kúria elnökének vizsgálnia kellene, mi az a határ, ameddig az ilyen képzésekben el lehet menni.

Kapcsolódó Cikkek