2019. július 22., hétfő
Magdolna

Tech

Dubaj önvezető rendőrautókkal száll szembe a bűnözéssel – Videó!

Dubajjal kapcsolatban már megszokhattuk, hogy ott sosem kicsiben gondolkodnak. Mindig mindenből a legjobbat, a legértékesebbet és a legmodernebb eszközt választják, legyen szó tömegközlekedésről, repülésről vagy bármiről, amiben szerepet játszik a modern technika.

A tűzoltók jetpackkel való felszerelése, robotrendőrök bevetése és a repülő taxik után már akár év végén szolgálatba állhatnak az önvezető rendőrségi miniautók Dubaj utcáin. A tervek szerint ezek a járművek erednek majd a bűnözők nyomába a város több részén, így javítva közbiztonságot. Az okos rendőrautók minden szokatlan és törvénytelen tevékenységet képesek lesznek kiszúrni, így a bűncselekményt már akár csírájában is képesek lesznek elfojtani. Ezeket a rendfenntartó járműveket drónokkal is felszerelik, így ha olyan terepre téved a robotjárőr, amelyen képtelen áthaladni, ezek a kvadrokopterek folytatják a nyomozást, illetve bűnüldözést. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy gépek helyettesítik majd a hús-vér embereket, ugyanis minden ilyen eszköz működését a dubaji rendőrség központjából egy szakember felügyeli, esetleg parancsokkal látja el.


Kapcsolódó Cikkek

 • Kitart az Android operációs rendszer mellett a Huawei

  Kitart az Android operációs rendszer mellett a Huawei

  A Huawei saját fejlesztésű mobil operációs rendszere a Hongmeng nem okostelefonok, hanem mobil hálózatra kapcsolt ipari és lakossági berendezések számára készül – jelentette ki a Huawei Technologies igazgatótanácsának tagja, első alelnöke Catherine Chen, hangsúlyozva, hogy cége továbbra is az Android operációs rendszert használja majd okostelefonjai rendszerszoftvereként.

 • Nyaralás alatt se fizessen az adataival!

  Nyaralás alatt se fizessen az adataival!

  Hiába próbálunk nyaralás alatt digitális detoxot tartani, óhatatlanul szembesülünk azzal, hogy pihenés közben is szükségünk van információkra. Mit érdemes megnézni a környéken, milyen lesz az időjárás?

 • A magyarországi 4G mobilhálózatok a világ legjobbjai között vannak

  A magyarországi 4G mobilhálózatok a világ legjobbjai között vannak

  A Magyarországon működő 4G hálózatok letöltési sebessége kiemelkedő, a világon a 11. legjobb, Európában pedig a 6., és lefedettségben is a top 10-ben van – derült ki az OpenSignal 87 országot vizsgáló legfrissebb jelentéséből, amelyet a Magyar Telekom juttatott el az MTI-hez csütörtökön.