EUR: 308,70 Ft
CHF: 267,00 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Egyéb Békéscsaba

A foglalkoztatottságot javítják a megyében

Több mint 1500 hátrányos helyzetű álláskeresőt juttatnak munkához Békés megyében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló 2,4 milliárd forintos projekt révén.

„Foglalkoztatási paktum Békés megyében” elnevezéssel indult projekt 2016. augusztus 1-jén a megye munkaerőpiaci problémáinak segítésére. Az előkészítési feladatok elvégzését követően a közelmúltban tartotta a Békés Megyei Önkormányzat, a Békés Megyei Kormányhivatal és a Békés Megyei Vállalkozási és Fejlesztési Nonprofit Kft. által alkotott konzorcium a projekt nyitórendezvényét.

Fotó: Fekete Róbert
Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke

A konzorciumvezető megyei önkormányzat elnöke, Zalai Mihály köszöntőjében elmondta, hogy a programnak köszönhetően a projekt által 2021. február 28-ig 1559 hátrányos helyzetű álláskereső részesül munkaerőpiaci programokban. A 2,4 milliárd forint uniós támogatásból foglalkoztatást elősegítő szakmai képzések valósulnak meg, segítik az álláskeresők munkához jutását, a cégek, vállalkozások képzett munkaerőhöz jutását és a munkahelyteremtést.

Fotó: Fekete Róbert
Sokan érdeklődtek a nyitórendezvény iránt

A rendezvény keretében elsőként a Békés Megyei Kormányhivatal képviseletében Pántya Imre, a Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály vezetője, valamint a Békés Megyei Vállalkozási és Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője, Kraller József tartott tájékoztatót. Nagy Sándor, a pályázat keretében létrehozott Békés Megyei Paktumiroda vezetője az irodáról és magáról a megyei paktumról osztott meg hasznos információkat. Hágen Tímea, a Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatási Főosztályának helyettes osztályvezetője a foglalkoztatási politika aktuális kérdéseiről tartott előadást, ismertette a munkanélküliség és a foglalkoztatás alakulását, külön kiemelve Békés megye helyzetét.

Kapcsolódó Cikkek

  • 710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    A sajókazai Radvánszky-kastélyban igazgatói értekezlettel egybekötött tanévnyitót tartottak, ahol jelentős mértékű fejlesztéseket jelentettek be. A rendezvényen Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának tagja elmondta, hogy a kormány 2010-től 2017-ig 572 milliárd forinttal költött többet oktatási célokra, mint a korábbi kormányok.

  • Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Az idén már második alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben, ahol a katasztrófavédelem mellett a rendőrségtől, a büntetés-végrehajtástól, a vízügytől és az országgyűlési őrségtől is érkeztek versenyzők.