2019. június 20., csütörtök
Rafael

Egyéb Békéscsaba

A foglalkoztatottságot javítják a megyében

Több mint 1500 hátrányos helyzetű álláskeresőt juttatnak munkához Békés megyében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló 2,4 milliárd forintos projekt révén.

„Foglalkoztatási paktum Békés megyében” elnevezéssel indult projekt 2016. augusztus 1-jén a megye munkaerőpiaci problémáinak segítésére. Az előkészítési feladatok elvégzését követően a közelmúltban tartotta a Békés Megyei Önkormányzat, a Békés Megyei Kormányhivatal és a Békés Megyei Vállalkozási és Fejlesztési Nonprofit Kft. által alkotott konzorcium a projekt nyitórendezvényét.


Fotó: Fekete Róbert
Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke

A konzorciumvezető megyei önkormányzat elnöke, Zalai Mihály köszöntőjében elmondta, hogy a programnak köszönhetően a projekt által 2021. február 28-ig 1559 hátrányos helyzetű álláskereső részesül munkaerőpiaci programokban. A 2,4 milliárd forint uniós támogatásból foglalkoztatást elősegítő szakmai képzések valósulnak meg, segítik az álláskeresők munkához jutását, a cégek, vállalkozások képzett munkaerőhöz jutását és a munkahelyteremtést.

Fotó: Fekete Róbert
Sokan érdeklődtek a nyitórendezvény iránt

A rendezvény keretében elsőként a Békés Megyei Kormányhivatal képviseletében Pántya Imre, a Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály vezetője, valamint a Békés Megyei Vállalkozási és Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője, Kraller József tartott tájékoztatót. Nagy Sándor, a pályázat keretében létrehozott Békés Megyei Paktumiroda vezetője az irodáról és magáról a megyei paktumról osztott meg hasznos információkat. Hágen Tímea, a Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatási Főosztályának helyettes osztályvezetője a foglalkoztatási politika aktuális kérdéseiről tartott előadást, ismertette a munkanélküliség és a foglalkoztatás alakulását, külön kiemelve Békés megye helyzetét.

Kapcsolódó Cikkek