EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Egyéb Békéscsaba

A foglalkoztatottságot javítják a megyében

Több mint 1500 hátrányos helyzetű álláskeresőt juttatnak munkához Békés megyében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló 2,4 milliárd forintos projekt révén.

„Foglalkoztatási paktum Békés megyében” elnevezéssel indult projekt 2016. augusztus 1-jén a megye munkaerőpiaci problémáinak segítésére. Az előkészítési feladatok elvégzését követően a közelmúltban tartotta a Békés Megyei Önkormányzat, a Békés Megyei Kormányhivatal és a Békés Megyei Vállalkozási és Fejlesztési Nonprofit Kft. által alkotott konzorcium a projekt nyitórendezvényét.


Fotó: Fekete Róbert
Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke

A konzorciumvezető megyei önkormányzat elnöke, Zalai Mihály köszöntőjében elmondta, hogy a programnak köszönhetően a projekt által 2021. február 28-ig 1559 hátrányos helyzetű álláskereső részesül munkaerőpiaci programokban. A 2,4 milliárd forint uniós támogatásból foglalkoztatást elősegítő szakmai képzések valósulnak meg, segítik az álláskeresők munkához jutását, a cégek, vállalkozások képzett munkaerőhöz jutását és a munkahelyteremtést.

Fotó: Fekete Róbert
Sokan érdeklődtek a nyitórendezvény iránt

A rendezvény keretében elsőként a Békés Megyei Kormányhivatal képviseletében Pántya Imre, a Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály vezetője, valamint a Békés Megyei Vállalkozási és Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője, Kraller József tartott tájékoztatót. Nagy Sándor, a pályázat keretében létrehozott Békés Megyei Paktumiroda vezetője az irodáról és magáról a megyei paktumról osztott meg hasznos információkat. Hágen Tímea, a Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatási Főosztályának helyettes osztályvezetője a foglalkoztatási politika aktuális kérdéseiről tartott előadást, ismertette a munkanélküliség és a foglalkoztatás alakulását, külön kiemelve Békés megye helyzetét.


Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.