2020. július 06., hétfő
Csaba

Sport

A futballközhelyben még reménykedhet a Fradi

Hazai pályán kapott ki a Ferencváros a dán Midtjylland ellen az Európa Liga selejtezőjében.

A 4-2-es vereség miatt merész lenne azt mondani, hogy maradt még esélye a továbbjutásra a legnépszerűbb magyar csapatnak, de ez hagyján. Megszoktuk már az elmúlt évtizedekben, hogy labdarúgó-csapataink általában júliusban, legkésőbb augusztusban kinyiffannak a nemzetközi porondon. Különösebb gyomorgörcsöt már tényleg csak a legmegátalkodottabb, legfanatikusabb szurkolóknak okozhatott ez a kudarc. A rezignált többség már csak legyintett ezután a találkozó után.


Szóval az eredmény elkeserítő (főként, mert 2-0-ról égett le a Ferencváros…), azonban nem számít különösebb meglepetésnek. Az igazán gáz az volt, hogy végig kellett néznünk, mennyivel lassúbbak a Fradi-játékosok a dánoknál (akinél amúgy szintén szerepelt egy magyar, mégpedig Korcsmár Zsolt személyében).

Varga Roland itthon például nem számít lassú focistának, csütörtökön a Groupama Arénéban mégis úgy vertek rá métereket egyes párharcokban, hogy azt nézni is fájó volt. De igazságtalanok lennénk, ha csak őt emelnénk ki (ráadásul ő még a jobbak közé tartozott azzal, hogy szép szabadrúgást gólt lőtt), mert csapattársainak túlnyomó többsége is vért izzadt, hogy a futóversenyekben valahogy tartsa a lépést az ellenfél játékosával, és általában nem is sikerült.


Sajnálhatja Thomas Doll együttese, hogy kettő-nullánál, az első félidő hajrájában összehozott egy büntetőt (és egy piros lapot…), és ezzel visszaengedte a meccsbe a Midtjyllandot, mert addig kifejezetten biztató volt a zöld-fehérek teljesítménye. Tíz emberrel azonban a vérszemet kapott, a lehetőséget jól megérző ellenféllel szemben már nem tudta tartani a ritmust, és sajnos ki kell mondjuk még egyszer: megérdemelt vereséget szenvedett.

A visszavágó formalitásnak tűnik, de hadd éljünk egy ismert közhellyel: a futballban bármi megtörténhet.

Hát, rajta. Most jó lenne egy váratlan fordulat.

Budapest, 2017. július 13.
A ferencvárosi Fernando Gorriaran (k) és Paul Onuachu, a dán Midtjylland játékosa (j) a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójában játszott Ferencváros – Midtjylland mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2017. július 13-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Emlékeztető:

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Ferencváros-Midtjylland (dán) 2-4 (2-1)
—————————————
Groupama Aréna, 8034 néző, v.: Sandro Schärer (svájci)
gólszerzők: Botka (22.), Varga R. (42.), illetve Poulsen (45+1., 61., 67., elsőt és harmadikat 11-esből), Onuachu (90.)
piros lap: Koch (45+1.)
sárga lap: Moutari (64.), Botka (76.), Batik (83.), illetve Drachmann (33.), Dal Hende (60.), K. Hansen (72.), Nissen (75.)

Ferencváros:
————
Dibusz – Lovrencsics G., Koch, Leandro, Botka – Gorriarrán, Rui Pedro (Batik, a szünetben), Gera – Varga R., Priskin (Lovrencsics B., 77.), Moutari (Bőle, 70.)

Midtjylland:
————
J. Hansen – Nissen, K. Hansen (Riis, 74.), Korcsmár, Dal Hende – Poulsen, Sparv, Drachmann (Duelund, 64.) – Hassan, Onuachu, Wikheim (Kroon, 73.)

Kapcsolódó Cikkek