EUR: 324,65 Ft
CHF: 281,85 Ft
2018. június 22., péntek
Paulina

Egyéb Hódmezővásárhely

A gyerekekről szólt a nap Kishomokon

Immár 12. alkalommal rendezték meg Öreg-Kishomokon a Nyári-Vakációt július közepén. Ilyenkor 15–19 óra között gyermekekkel telik meg a Polgár és Dalos utca sarkánál található focipálya.

Most (is) minden a gyerekekről szólt Kishomokon.

Saja Mária, az Öreg-Kishomoki Kerttulajdonosok Egyesületének elnöke elmondta, hogy a rendezvény gyermeknapnak indult, de ilyenkor a városban is rengeteg program van, ezért úgy döntöttek, hogy nyáron, a vakáció idején is kijár a kicsiknek egy olyan nap, amely csak róluk szól.


Saja Mária, az Öreg-Kishomoki Kerttulajdonosok Egyesületének elnöke

– Látom, hogy mennyi olyan gyerek van, aki nem tud bejutni a városi programokra, tehát örülnek ezeknek a lehetőségeknek. Ez a nap nagyon fontos számunkra, az elmúlt 12 évben sosem maradhatott ki – tette hozzá Mária.

A gyermekek számára a szervezők több szabadtéri programmal is készültek. Lehetett ugrálóvárazni, trambulinozni, volt aszfaltrajzolás, arcfestés, lovas kocsi, tűzoltóautó, gólyalábazás, valamint egy bohóc lufikat hajtogatott a kicsiknek.

Szántó Péter Imre

– Az elmúlt 12 évben egyszer sem hagytam ki ezt a gyereknapot, és mindig itt vagyok, segítek, sürgök-forgok – mesélte Szántó Péter Imre. A fiú azt is elmondta, hogy sok barátja jött el a rendezvényre, de minden évben sok új emberrel is megismerkedik az öreg-kishomoki gyermeknapon.

Természetesen a focipálya sem maradt üresen, minden gól után ujjongástól volt hangos a Polgár és a Dalos utca sarka.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.