EUR: 325,41 Ft
CHF: 293,58 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb

A halottkém öngyilkosságnak minősítette a Linkin Park énekesének halálát

A Los Angeles megyei halottkém öngyilkosságnak minősítette Chester Bennington, a Linkin Park énekesének halálát. Az együttes az emlékére öngyilkosság megelőző honlapot hozott létre.

Az énekes boncolását július 21-én végezték el. A hétfőn közzétett jelentés szerint a Linkin Park énekese felakasztotta magát. A halottkém hivatalának szóvivője korábban megerősítette, hogy a hálószobában, ahol a 41 éves énekest megtalálták, nem voltak drogok.


Az énekest múlt csütörtökön, a Soundgarden énekese, Chris Cornell 53. születésnapján találták holtan Los Angeleshez közeli lakásában. Cornell, Bennington barátja májusban vetett véget önkezével az életének.

A Palos Verdes Estates-i rendőrség hétfőn hozott nyilvánosságra egy hangfelvételt, amelyen egy sofőr hívja a 911-et. A felvétel szerint azért rendelték Bennington házához, hogy elvigyen egy kocsit, és a házvezetőnő riasztotta, hogy megtalálta Bennington holttestét egy hálószobában. A sofőr azt is közölte, hogy személyesen nem látta a halottat, de a házvezetőnő zokogása belehallatszik a telefonbeszélgetésbe.


A Linkin Park tagjai hétfőn nyílt levélben búcsúztak társuktól. Közben azt is bejelentették, hogy lefújták a turnét, amelyre a héten indultak volna.

Az együttes azt is közölte, hogy Bennington emlékére öngyilkosság megelőző honlapot indítottak. A chester.linkinpark.com szájton fontos információk szerepelnek, köztük olyan forró vonalak – a Suicide Prevention Lifeline (Öngyilkosság Megelőző Életvonal) és a Crisis Text Line (Krízis Üzenetvonal) – számai, amelyek segítséget tudnak nyújtani a kétségbeesett embereknek. A honlapon gyűjtik a közösségi médián megjelent üzeneteket is, amelyekben a rajongók búcsúznak az énekestől – írta a brit The Guardian online kiadása.

A banda számai Bennington halála óta ismét a lemezlisták élére ugrottak. A Billboard szerint az együttes legutóbbi, One More Light című albuma a 17. a 200 listavezető album között. Az együttes első lemeze, a Hybrid Theory pedig a 27. helyen szerepel.

Az Amazon eladási listáján hétfőn a Hybrid Theory az ötödik legkelendőbb lemez volt. A 2000-ben megjelent albumból 11 millió példány fogyott kiadása óta. A banda 2003-ban készült Meteora című második lemeze 41. lett a Bilboard toplistáján, a 2007-ben kiadott Minutes to Midnight pedig a 115.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.