2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Belföld

A káptalanfüredi tábor gyerekeké és a sportolóké lesz

A VIII. kerület tulajdonában marad és a józsefvárosi gyermekek kikapcsolódását, sportolását biztosítja a BL-győztes Veszprém kézilabdacsapatával közösen fejlesztett káptalanfüredi tábor.

Jelenleg az új lakó- és kiszolgálóegységeket, a futópályát építik, jövőre következik az edzőcsarnok és kollégium kivitelezése, a terület teljes zöldfelületének rehabilitálása mellett – írja a Magyar Idők.


A lapnak a Józsefváros önkormányzata elmondta, jövőre már fogadhatja a gyermekeket Józsefváros balatoni, káptalanfüredi üdülőtábora, amely a világhírű veszprémi kézilabdacsapattal kötött megállapodás eredményeként 3,5 milliárd forintból újul meg.

Budapest VIII. kerülete 2015-ben kötött együttműködési megállapodást az MKB Veszprém Kézilabda Zrt.-vel. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a beruházás első első ütemében a kevésbé látványos, de elengedhetetlen mélyépítési és tereprendezési munkálatokat végezték el, valamint a régi faházakat bontották le. Jelenleg az új, önálló fürdőszobával rendelkező, modern nyaralóházakat, a portaépületet, a játszóteret, a futópályát, az utakat, a parkolót és a további közműveket építi a kivitelező. A harmadik ütemben a táborban edzőcsarnok is létesül, ezáltal időjárástól függetlenül is lesz lehetőség a sportolásra, edzésre. A csarnok és hozzá kapcsolódó kollé­giumi rész már a tábor működése mellett épül fel az érintett terület ideiglenes lekerítésével – olvasható a portálon.

Kapcsolódó Cikkek

  • A családtámogatások az apákat is jelentősen segítik

    A családtámogatások az apákat is jelentősen segítik

    A kormány azon dolgozik, hogy megteremtse a család és a munka egyensúlyát az édesanyák mellett az édesapák számára is – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) családpolitikáért felelős helyettes államtitkára a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) vasárnap, az apák napjára szervezett dunai hajózást megelőző sajtótájékoztatóján Budapesten.

  • Kiegyensúlyozottan teljesít az ipar Magyarországon

    Kiegyensúlyozottan teljesít az ipar Magyarországon

    Összességében kiegyensúlyozottan teljesített az ipar az áprilisi adatok alapján Magyarországon – mondta Csath Magdolna közgazdász az M1 aktuális csatornán vasárnap, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, a héten közzétett adatait elemezve.