EUR: 322,97 Ft
CHF: 279,49 Ft
2018. június 18., hétfő
Arnold, Levente

Belföld

A káptalanfüredi tábor gyerekeké és a sportolóké lesz

A VIII. kerület tulajdonában marad és a józsefvárosi gyermekek kikapcsolódását, sportolását biztosítja a BL-győztes Veszprém kézilabdacsapatával közösen fejlesztett káptalanfüredi tábor.

Jelenleg az új lakó- és kiszolgálóegységeket, a futópályát építik, jövőre következik az edzőcsarnok és kollégium kivitelezése, a terület teljes zöldfelületének rehabilitálása mellett – írja a Magyar Idők.


A lapnak a Józsefváros önkormányzata elmondta, jövőre már fogadhatja a gyermekeket Józsefváros balatoni, káptalanfüredi üdülőtábora, amely a világhírű veszprémi kézilabdacsapattal kötött megállapodás eredményeként 3,5 milliárd forintból újul meg.

Budapest VIII. kerülete 2015-ben kötött együttműködési megállapodást az MKB Veszprém Kézilabda Zrt.-vel. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a beruházás első első ütemében a kevésbé látványos, de elengedhetetlen mélyépítési és tereprendezési munkálatokat végezték el, valamint a régi faházakat bontották le. Jelenleg az új, önálló fürdőszobával rendelkező, modern nyaralóházakat, a portaépületet, a játszóteret, a futópályát, az utakat, a parkolót és a további közműveket építi a kivitelező. A harmadik ütemben a táborban edzőcsarnok is létesül, ezáltal időjárástól függetlenül is lesz lehetőség a sportolásra, edzésre. A csarnok és hozzá kapcsolódó kollé­giumi rész már a tábor működése mellett épül fel az érintett terület ideiglenes lekerítésével – olvasható a portálon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tűzmadár

  Tűzmadár

  Egy hatalmas méretű madár  került fel egy újbudai tűzfalra. A 300 m2-nél nagyobb alkotás egy XI.

 • Óriási fejlesztést jelentett be Szijjártó Péter

  Óriási fejlesztést jelentett be Szijjártó Péter

  A kormány 2022-ig 4000 milliárd forintot fordít közúti és vasúti fejlesztésekre az ország logisztikai pozíciójának erősítése érdekében – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a V4 elnökség keretén belül rendezett V4 Logisztikai Fórumon.

 • Migránsokkal árasztaná el Európát Brüsszel

  Migránsokkal árasztaná el Európát Brüsszel

  Állandó, felső korlát nélküli kötelező kvótát akar bevezetni az Európai Parlament – derült ki abból az Origo birtokába került feljegyzésből, amit az EP elnöke, Antonio Tajani készített a dublini reformmal kapcsolatban.