2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Egyéb Hódmezővásárhely

A legszebb fizetség a gyermekek mosolya

Terápiás lovat adományozott a Hódmezővásárhelyi Rotary Club az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola számára. Az átadót június végén tartották a Dél-alföldi Lovasudvarban.

– Szükségünk volt egy olyan terápiás lóra, amelyik egy kicsit köztes állapot: se nem póni, se nem nagy ló. Szelli marmagassága és stabilitása megfelel arra, hogy a sajátos nevelési igényű gyerekeket megfelelően tudjuk lovagoltatni – köszönte meg a terápiás lovat Kissné Hatvani Erika gyógypedagógus, terapeuta, az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola igazgatója.


Pénzes Ilona, a Magyarországi Rotary Club 2016–2017-es elnöke, Tompai Attila, a Rotary Club vásárhelyi elnöke és Kissné Hatvani Erika igazgatónő Szellivel, a terápiás lóval

Ahhoz, hogy egy ló alkalmas legyen terápiás jellegű lovaglásra, kiképzésre van szüksége, ez várhatóan a nyár végére már meg is lesz. Tompai Attila, a Hódmezővásárhelyi Rotary Club soros elnöke elmondta, hogy az iskola két éve kereste fel őket, hogy támogatást kérjenek. – Mi összeültünk és úgy döntöttünk, hogy nemcsak hogy támogatjuk őket, hanem meg is vesszük nekik a következő terápiás lovat. Ki fogunk járni a Lovasudvarba és nézzük a gyermekek mosolyát, hiszen nekünk ez a legszebb fizetség.

Az ünnepélyes átadó után az iskola tanulói bemutatót tartottak a Rotary Club képviselői számára

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.