EUR: 308,23 Ft
CHF: 267,60 Ft
2017. október 17., kedd
Hedvig

Életmód

A nők okosabban használják az okostelefont

Vakációs Barométernek nevezik azt a felmérést, amelyet 12 országban – köztük Magyarországon –  készített az Ipsos piac- és közvélemény-kutató cég.

A felmérésben a 18 és 45 év közötti korosztály vett részt. Kiderült: a nők előrébb járnak a mobilfizetés, a navigáció és számos, a nyaralás alatt fontos alkalmazás használatában – derült ki  a kutatásból, amelyet a Huawei Technologies készíttetett.

A nők 67 százaléka használja a GPS-navigációt a telefonján, a férfiaknál ez az arány 61 százalék. A nők az utazásaikat is szívesen szervezik az okostelefon segítségével, 34 százalékuk használja erre a készülékét, míg a férfiaknak csak 25 százaléka. Idegen városban a nőknek több mint negyede tájékozódik mobillal, míg a férfiaknál 20 százalék ez az arány. Furcsa, de a férfiak többen jelölték meg előnyként a szelfik készítésében kihagyhatatlan előlapi kamera minőségét, mint a nők: a férfiak 43 százaléka várja el, hogy jó minőségben szelfizhessen a nyaralás alatt, a nőknél ez az arány csupán 36 százalék.

A férfiak is szívesen szelfiznek Fotó: Csudai Sándor

A magyarok szeretik a különleges funkciókat: a speciális hátlapi kameramódokról a hazai megkérdezettek 43 százaléka, a széles látószögű lencséről 42 százalékuk nyilatkozta, hogy lényegesnek tartja egy okostelefonban a nyaralása során. Az, hogy a készített fotó rögtön megosztható legyen a közösségi oldalakon, szintén fontosabb a magyaroknak, mint a régiós átlagnak. Az olyan praktikus tulajdonságok, mint az ütésállóság, porállóság vagy vízállóság hátul végeztek a fontossági listán. A kutatás arra is rámutatott, hogy a nyaralás során a legtöbbek által használt okostelefonról elérhető szolgáltatás a Booking.com, ezt a felhasználók 55 százaléka használja. A másik utazós alkalmazásnál, a Tripadvisornál (34 százalék) viszont népszerűbb az Instagram (37 százalék), ahogy a felhasználók mintegy negyede a zenéket biztosító Spotfy és a filmnézésben élen járó Netflix nélkül sem tudja elképzelni a nyári vakációt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy kutatás szerint magyar fiatalok 30 százaléka közösségimédia-függő

  Egy kutatás szerint magyar fiatalok 30 százaléka közösségimédia-függő

  Átlagosan napi két órát töltenek közösségi oldalak előtt és az életük felét már online térben élik az úgynevezett Z generációhoz tartozó magyar fiatalok, akik már többet kommunikálnak az interneten, mint személyesen – ismertették egy friss kutatás eredményeit az M1 aktuális csatornán vasárnap.

 • Az időskori tánc csökkenti a demencia kialakulásának kockázatát

  Az időskori tánc csökkenti a demencia kialakulásának kockázatát

  Több jótékony hatása mellett a gyakori táncolás időskorban jelentősen csökkenti a demencia kialakulásának kockázatát és jóval pozitívabban hat, mint a fitneszsportok – állapították meg német kutatók, akik eredményeikért tudományos díjat vehettek át pénteken Nürnbergben.

 • Robogónak álcázott élménymotor

  Robogónak álcázott élménymotor

  Hogy mitől robogó a TMAX DX? Kizárólag az automata váltójától és lábterétől. Minden másban tökéletesen felveszi a versenyt egy hasonló kategóriájú túramotorral.