2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Életmód

A nők okosabban használják az okostelefont

Vakációs Barométernek nevezik azt a felmérést, amelyet 12 országban – köztük Magyarországon –  készített az Ipsos piac- és közvélemény-kutató cég.

A felmérésben a 18 és 45 év közötti korosztály vett részt. Kiderült: a nők előrébb járnak a mobilfizetés, a navigáció és számos, a nyaralás alatt fontos alkalmazás használatában – derült ki  a kutatásból, amelyet a Huawei Technologies készíttetett.


A nők 67 százaléka használja a GPS-navigációt a telefonján, a férfiaknál ez az arány 61 százalék. A nők az utazásaikat is szívesen szervezik az okostelefon segítségével, 34 százalékuk használja erre a készülékét, míg a férfiaknak csak 25 százaléka. Idegen városban a nőknek több mint negyede tájékozódik mobillal, míg a férfiaknál 20 százalék ez az arány. Furcsa, de a férfiak többen jelölték meg előnyként a szelfik készítésében kihagyhatatlan előlapi kamera minőségét, mint a nők: a férfiak 43 százaléka várja el, hogy jó minőségben szelfizhessen a nyaralás alatt, a nőknél ez az arány csupán 36 százalék.

A férfiak is szívesen szelfiznek Fotó: Csudai Sándor

A magyarok szeretik a különleges funkciókat: a speciális hátlapi kameramódokról a hazai megkérdezettek 43 százaléka, a széles látószögű lencséről 42 százalékuk nyilatkozta, hogy lényegesnek tartja egy okostelefonban a nyaralása során. Az, hogy a készített fotó rögtön megosztható legyen a közösségi oldalakon, szintén fontosabb a magyaroknak, mint a régiós átlagnak. Az olyan praktikus tulajdonságok, mint az ütésállóság, porállóság vagy vízállóság hátul végeztek a fontossági listán. A kutatás arra is rámutatott, hogy a nyaralás során a legtöbbek által használt okostelefonról elérhető szolgáltatás a Booking.com, ezt a felhasználók 55 százaléka használja. A másik utazós alkalmazásnál, a Tripadvisornál (34 százalék) viszont népszerűbb az Instagram (37 százalék), ahogy a felhasználók mintegy negyede a zenéket biztosító Spotfy és a filmnézésben élen járó Netflix nélkül sem tudja elképzelni a nyári vakációt.


Kapcsolódó Cikkek