2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Egyéb Nagykanizsa

A nyár durva támadása

A hőségtől Kanizsa is szenved. Az elmúlt napokban olykor 38-39 fokot is mutattak a köztéri hőmérők, s ezen még a záporok sem segítettek, amelyek a levegőt csak egy-egy órára hűtötték le, ellenben sok bosszúságot okoztak, és munkát adtak a tűzoltóknak.

A nyár második támadását Nagykanizsa és térsége is megszenvedi. A szinte elviselhetetlen hőségben a déli órákban szinte kiürülnek az utcák, terek, csak az merészkedik a flaszterre, akinek nagyon muszáj. Némi gyógyírt jelent, hogy a Netta-Pannonia locsolja az utakat, a nyolc köbméteres tartállyal felszerelt kocsi a város minden részén feltűnik. Mint Császár András, a cég logisztikai vezetője a Kanizsa Tv híradójában elmondta, a locsolókocsi 8 és 17 óra között folyamatosan dolgozik.


– Egy kicsit párásítva a levegőt megpróbáljuk a városlakóknak valamelyest elviselhetőbbé tenni a forróságot – fogalmazott a szakember.

A múlt hétvégi zivatar a közlekedésben is gondokat okozott (Fotó: MTI/Varga György)

Ám nem csak a városi cég segít átvészelni a nehéz napokat, a MÁV tájékoztatása szerint a kanizsai pályaudvaron is osztanak vizet a hőségriadó idején az utazóknak. S olykor a természet is gondoskodik a felfrissülésről – igaz, a vihar több gondot okoz, mint amennyit segít. A múlt hétvégén például utakra, járdákra és épületekre dőltek fák, néhány pincét pedig elöntött a lezúdult esővíz. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint Kanizsán öt, Lentiben pedig hét helyszínen kellett segíteniük, személyi sérülés szerencsére sehol sem történt.


Aki pedig klimatizált irodában, lakásban próbálja átvészelni az extrém meleget, jó, ha megfontolja Szabó Enikő helyettes országos tiszti főorvos tanácsát, aki szerint a hűsítő berendezések karbantartását, tisztítását minimum félévente, de inkább negyedévente ajánlott elvégeztetni. Ennek hiányában allergének, gombák is megtelepedhetnek a rendszerben, amelyek a levegőbe kerülve súlyos betegségeket okozhatnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.