EUR: 323,95 Ft
CHF: 287,88 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Nagykanizsa

A nyár durva támadása

A hőségtől Kanizsa is szenved. Az elmúlt napokban olykor 38-39 fokot is mutattak a köztéri hőmérők, s ezen még a záporok sem segítettek, amelyek a levegőt csak egy-egy órára hűtötték le, ellenben sok bosszúságot okoztak, és munkát adtak a tűzoltóknak.

A nyár második támadását Nagykanizsa és térsége is megszenvedi. A szinte elviselhetetlen hőségben a déli órákban szinte kiürülnek az utcák, terek, csak az merészkedik a flaszterre, akinek nagyon muszáj. Némi gyógyírt jelent, hogy a Netta-Pannonia locsolja az utakat, a nyolc köbméteres tartállyal felszerelt kocsi a város minden részén feltűnik. Mint Császár András, a cég logisztikai vezetője a Kanizsa Tv híradójában elmondta, a locsolókocsi 8 és 17 óra között folyamatosan dolgozik.


– Egy kicsit párásítva a levegőt megpróbáljuk a városlakóknak valamelyest elviselhetőbbé tenni a forróságot – fogalmazott a szakember.

A múlt hétvégi zivatar a közlekedésben is gondokat okozott (Fotó: MTI/Varga György)

Ám nem csak a városi cég segít átvészelni a nehéz napokat, a MÁV tájékoztatása szerint a kanizsai pályaudvaron is osztanak vizet a hőségriadó idején az utazóknak. S olykor a természet is gondoskodik a felfrissülésről – igaz, a vihar több gondot okoz, mint amennyit segít. A múlt hétvégén például utakra, járdákra és épületekre dőltek fák, néhány pincét pedig elöntött a lezúdult esővíz. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint Kanizsán öt, Lentiben pedig hét helyszínen kellett segíteniük, személyi sérülés szerencsére sehol sem történt.


Aki pedig klimatizált irodában, lakásban próbálja átvészelni az extrém meleget, jó, ha megfontolja Szabó Enikő helyettes országos tiszti főorvos tanácsát, aki szerint a hűsítő berendezések karbantartását, tisztítását minimum félévente, de inkább negyedévente ajánlott elvégeztetni. Ennek hiányában allergének, gombák is megtelepedhetnek a rendszerben, amelyek a levegőbe kerülve súlyos betegségeket okozhatnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.